Карантинне: мерія дозволила вечеряти у львівських ресторанах без поспіху

Карантинне: мерія дозволила вечеряти у львівських ресторанах без поспіху. Фото: VG Львів.

Карантинне: мерія дозволила вечеряти у львівських ресторанах без поспіху. Фото: VG Львів.

Суспільство
03 липня 2020 10:54

Ресторани, кав’ярні і кнайпи Львова не зобов’язані працювати до 22:00, їм лише рекомендовано працювати до цього часу, у зв’язку з пандемією. На засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення рекомендувати закладам громадського харчування організовувати свою роботу до 22 години. Таке рішення попередньо діятиме у місті до 7 липня.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, ресторани можуть працювати довше у випадку, якщо це передбачено їхнім режими роботи. Але, звісно, з дотриманням усіх вимог і рекомендацій.

«Ми розглядали декілька варіантів, наприклад, якщо людина є у будь-якій кав’ярні до пізньої години і хоче взяти собі каву чи чай у 21.50, то, відповідно до норм, вона мала би ще до 22 вийти. Але ми розуміємо, що насправді це не зовсім логічно, тому ми проговорили, яким має бути механізм. Так, закладам громадського харчування рекомендовано до 22 організовувати свою роботу, але не пізніше, ніж їхній режим роботи. Відповідно, все залежить від закладу. Якщо у кав’ярні є люди, і вони зайшли туди до десятої, то вони зможуть перебувати там до того моменту, як працював раніше заклад. Це такий формат рекомендацій, який ми продовжили до 7 липня, якщо не буде якихось додаткових рішень обласної комісії з питань ТЕБ і НС", — зазначив Андрій Москаленко у ефірі радіо «Люкс FM».

Нагадаємо, 1 липня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняла рішення обмежити роботу закладів харчування у Львові до 22:00. Таке рішення прийняли у зв’язку з великою кількістю підтверджених випадків коронавірусу.

Додамо, що попри «карантинну» весну, у 2020 році на гастрономічній карті Львова з’явилося чимало цікавих локацій, кухня та інтер’єр яких однозначно варті уваги. Франція, Мексика, Азія... Брассерія, анчоусна, раменна, варенична, канабіс-кафе – гурманам у місті Лева голод не страшний. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах