Ще женило не виросло: у Львові стрімко зменшилася кількість весіль

Ще женило не виросло: у Львові стрімко зменшилася кількість весіль. Фото: Оd.vgorode.ua.

Ще женило не виросло: у Львові стрімко зменшилася кількість весіль. Фото: Оd.vgorode.ua.

Суспільство
26 серпня 2020 11:37

У Львові стрімко зменшилася кількість одружень. Упродовж січня–червня 2020 року у місті Лева зареєстровано лише 1852 шлюбів, що на 41,8% менше, ніж за аналогічний період 2019 року. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили у Головному управлінні статистики у Львівській області, порівняно з січнем–червнем 2019 року кількість шлюбів у Львові зменшилась на 1329 одиниць.

Середній вік львів’ян на момент одруження зростає. Так, особи сильної статі до 30 років про сім’ю та дітей ще й не думають.

«У 2010 році жінки створювали сім’ю у середньому в 25 років, у 2019 році – у 28 років, а чоловіки – відповідно у 28 років та 30 років», – йдеться у повідомленні статистиків.

Ймовірно, що стрімкому зменшенню кількості шлюбів у Львові слід також "завдячувати" пандемії. На заході України серед основних причин спалаху COVID-19 прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає саме весілля та релігійні обряди. 

Нагадаємо, у Львові відбулося перше в Україні онлайн-весілля. Святковий стіл накрили лише для двох, проте 70 гостей з п'яти країн світу долучилися до весілля через інтернет.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах