Обстеж кота від носа до хвоста.
Обстеж кота від носа до хвоста
Суспільство
23 вересня 2020 12:18
Обстеж кота від носа до хвоста.

Ви любите свого кота? Більшість власників відповість: «Звичайно, так!» Однак далеко не всі розуміють, що любов до вихованця проявляється, перш за все, в особливій турботі про його здоров'я. Що дійсно необхідно для гарного самопочуття тварини? Лайфхаки, які повинен знати кожен відповідальний власник.

У травні цього року дослідницька компанія MZ Hub на замовлення компанії Royal Canin провела опитування серед 400 власників домашніх тварин по всій Україні. 89% опитаних вважають себе відповідальними власниками, однак тільки 40% забезпечують вихованцям регулярні профогляди у ветеринара і лише 56% звертаються до фахівця при перших симптомах захворювання.

Здоров'я домашніх тварин є однією з головних цінностей компанії Royal Canin. З метою забезпечити благополуччя домашніх улюбленців компанія заснувала всесвітню просвітницьку ініціативу «Обстеж кота від носа до хвоста». Кампанія, покликана підвищити обізнанність власників котів про необхідність регулярних профоглядів тварин, проходить в Україні другий рік поспіль. Цього разу особлива увага приділяється турботі про самопочуття тварини з раннього віку - адже саме такий підхід є запорукою довгого, щасливого і здорового життя тварини.

Чому коти такі потайні?

Обстеж кота від носа до хвоста

Як відомо, найкращий спосіб лікування - це профілактика. І котів це стосується навіть більше, ніж інших домашніх улюбленців: дуже багато хвороб котів протікають майже безсимптомно. Справа в тому, що коти - на відміну, до прикладу, від собак - схильні приховувати своє погане самопочуття. Така поведінка зумовлена ​​тим, що коти за своєю природою - тварини-одинаки, вони не звикли розраховувати на підтримку родичів. Еволюційно у котів сформувалася модель: тримайся до останнього, нічим не видавай свого поганого самочуття- інакше твої шанси на виживання суттєво зменшаться.

Нерідко про початок хвороби можуть сигналізувати такі неочевидні прояви, як «погіршення» характеру, неохайність (коти за своєю природою дуже охайні, тому якщо тварина раптом почала ходити до туалету повз лоток, це привід насторожитися), частіше вилизування, сонливість і т.д . А таке серйозне захворювання, як хронічна ниркова недостатність (нею страждають 40% котів старших 10 років), як правило, нічим не видає себе доти, доки 75% нирок не буде зруйновано хворобою! Сучасна медицина поки що не в змозі повністю вилікувати недугу - проте рання діагностика, підтримуюча терапія і правильне харчування можуть продовжити життя домашнього улюбленця та поліпшити його якість.

Чим раніше, тим краще

Впроваджувати практику профоглядів слід якомога раніше: від народження або протягом тижня після того, як ви взяли кошеня. У перші місяці життя тварини відбувається закладання фундаменту її здоров'я. Це період інтенсивного росту, розвитку всіх органів, формування імунної системи, тому якісне харчування, турботливий догляд і своєчасні візити до ветеринара відіграють вирішальне значення. Спеціаліст дасть поради щодо меню, складе графік вакцинації і наступних відвідувань, дасть рекомендації щодо утримання і харчування тварини.

Cat-friendly стандарт

Обстеж кота від носа до хвоста

Дуже важливо підійти до вибору фахівця ретельно. Ветеринар повинен стати вашим партнером і надійним порадником у підтримці здоров'я тварини. Золотим стандартом в США і Західній Європі є клініки, які не тільки оснащені всім необхідним обладнанням, окремими залами очікування для собак і котів, але й забезпечені фахівцями, які розуміють і вміють задовольнити специфічні потреби котів. Коти дуже чутливі до зміни середовища, тому навіть поїздка в клініку може стати серйозним стресом для тварини. Завдання фахівців - спілкуватися з твариною турботливо, за можливості позбавитися яскравого світла, неприємних запахів і шуму, а також розповісти власнику про способи мінімізації стресу. Приділіть час вибору грамотного і відповідального фахівця - і він допоможе вам забезпечити улюбленцю щасливе і здорове життя!

Обстежити кота від носа до хвоста

Обстеж кота від носа до хвоста

З 1 вересня по 31 жовтня 2020 ви можете безкоштовно обстежити вашого кота в одній з ветернарних клінік міста. Приєднуйтесь до акції Royal Canin і запишіть вашого вихованця на обстеження на сайті

Адреси найближчих клінік, які беруть участь в акції

  • HealthVet

Винники, вул. Стуса, 11

068-708-54-48

  • ВетМед

вул. Нечуя-Левицького, 10/1

032-24-12-13

  • Ветпрактик

вул. Панча, 5

096-323-91-93

  • Ветсервіс

вул. Героїв УПА, 51А

097-131-74-35

  • вул. Рубчака, 21в

067-743-86-40

  • вул. Лікарська, 7

098-717-29-34

  • вул. Стуса, 38

097-131-74-32

  • Ветсмайл

вул. Рубчака, 21г

067-936-98-44

  • Євровет

вул. Пасічна, 102

032-232-99-92

  • Імпульс

вул. Широка, 81

068-258-19-80

  • вул. Садова, 2/4

068-258-19-79

  • вул. Хоткевича 8

097-131-74-28

 

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах