Як корові сідло: львівська інфекціоністка розповіла про шкоду маски під носом

Як корові сідло: львівська інфекціоністка розповіла про шкоду маски під носом. Фото: unsplash.com

Як корові сідло: львівська інфекціоністка розповіла про шкоду маски під носом. Фото: unsplash.com

Суспільство
12 листопада 2020 11:19

Головна інфекціоністка Львівщини Наталія Іванченко розповіла про шкоду маски нижче носа. За її словами, користі від такої маски стільки ж, як і від маски у бардачку автомобіля. Тобто її немає взагалі. Читайте найцікавіші новини Львова за сьогодні.

Наталія Іванченко вважає звичку носити медичну маску нижче носа «елементом неповаги до оточуючих».

«Хвора людина починає виділяти вірус ще за два дні до появи клінічних симптомів – тобто не кашляє, нічого немає, а вірус уже виділяє. В людину він потрапляє через слизову оболонку носоглотки і ротоглотки більше всього. Закрити рот, але залишити ніс, якщо сама людина здорова, то найближчий сусід підійде, щось скаже – може залетіти. Але найгірше, якщо людина сама інфікована і вірус виділяє – то, відповідно, це напівміра, якщо ми закриваємо рот і залишаємо відкритий ніс, бо тоді через ніс вірус також має можливість виділятися», - розповіла головна інфекціоністка Львівської області Наталія Іванченко у програмі «Стінка на стінку».

Наталія Іванченко, наголосила, якщо ми хочемо називати себе цивілізованим суспільством – відповідно, повинні поводити себе цивілізовано.

Нагадаємо, львівські лікарі отримали патент на лікування коронавірусу. Пульмонолог Анатолій Невзгода один із них. За його словами, невдовзі цей патент буде переоформлено на винахід. Це будуть ліки від COVID-19, які підуть у Європу.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах