Нічим платити за хату: скільки грошей боргують львів’янам працедавці

Скільки грошей боргують львів’янам працедавці. Фото: abo.media (умовне)

Скільки грошей боргують львів’янам працедавці. Фото: abo.media (умовне)

Суспільство
03 грудня 2020 16:51

Пандемія коронавірусу та карантинні обмеження спричинили складну економічну ситуацію в Україні, тож працедавці продовжують з тих чи інших причин боргувати заробітну плату працівникам. Статистики розповіли, скільки грошей боргують львів’янам працедавці.

Так, загальна сума заборгованості з виплати зарплати працівникам на 1 листопада 2020 року становила 28,6 млн. грн (18% від суми заборгованості в області). Порівняно з початком року сума заборгованості зросла у 2,9 раза (на 18,7 млн.грн), а порівняно з початком жовтня – на 2,3% (на 0,7 млн.грн).

За видами економічної діяльності 64,9% (або 15 млн.грн) невиплаченої заробітної плати припало на підприємства промисловості, ще 17,1% (або 3,9 млн.грн) – на організації, які зайняті професійною, науковою та технічною діяльністю, а 14,9% (або 3,4 млн.грн) – на установи охорони здоров’я та надання соціальної допомоги.

«Із загальної суми заборгованості 80,8% припало на економічно активні підприємства, 10,1% – на підприємствабанкрути, 9,1% – на економічно неактивні підприємства. На економічно активних підприємствах працівникам заборговано 23,1 млн.грн, що на 17,4млн.грн (у 4 рази) більше, порівняно з 1 січня 2020 року, та на 1,1 млн.грн (на 5,2%) – порівняно з 1 жовтня 2020 року», - йдеться у повідомленні статистиків.

Станом на 1 листопада 2020 року зарплату вчасно не отримали 1,2 тис. працівників. Середній розмір боргу одному працівникові становив 19,1 тис. грн (в області – 12,3 тис. грн).

Нагадаємо, статистики розповіли, яка середня заробітна плата працівників у Львові. Як виявилось, роботодавці дещо розщедрились і почали платити за роботу більше.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах