30 тисяч доларів за "закриття справи": у Львові затримали правоохоронців

30 тисяч доларів за "закриття справи": у Львові затримали правоохоронців.

30 тисяч доларів за "закриття справи": у Львові затримали правоохоронців. фото: facebook.com/spzr.gp.gov.ua

Суспільство
Сьогодні 18:33

У Львові затримали трьох правоохоронців, які, за версією слідства, фабрикували справу, щоб отримати 30 тисяч доларів хабара від лікарки. Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, співробітник антикорупційного управління ДПС у Львівській області разом із двома оперативниками вирішив інсценувати "викриття" завідувачки інсультного відділення обласного госпіталю. Для цього вони знайшли підставного пацієнта, оснастили його технікою для прослуховування, дали йому гроші й відправили до лікарки на консультацію.

За задумом правоохоронців, лікарка мала погодитися на хабар в обмін на допомогу пацієнту у проходженні лікування і подальшому отриманні необхідних медичних довідок для продовження інвалідності. Однак медикиня відмовилася брати гроші. Підставний пацієнт залишив їх у кабінеті, а після цього правоохоронці вимагали від жінки 30 тисяч доларів за закриття сфабрикованого кримінального провадження, якого насправді не існувало.

Правоохоронні органи зафіксували ці дії. Усіх трьох затриманих підозрюють у провокації підкупу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Крім того, податківцю висунули підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Суд обрав для підозрюваних запобіжні заходи: двом правоохоронцям призначили заставу в розмірі 180 тисяч гривень, а податківцю — тримання під вартою з можливістю внесення 1,1 мільйона гривень застави. Також двох фігурантів звільнили з роботи, а третього відсторонили від виконання службових обов’язків.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах