"Одна єдина соборна Україна": У Львові до Дня Соборності відбудеться акція єдності

Фото: gazeta.lviv.ua

Фото: gazeta.lviv.ua

Події
20 сiчня 2015 11:03

До Дня Соборності України, 22 січня, о 18:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку на пр. Свободи відбудеться всеукраїнська акція "Одна єдина соборна Україна", повідомляє ТРК Львів, з посиланням на організаторів акції. Захід здійснюється за ініціативи громадської організації "Схід і Захід разом" і за підтримки Народної самооборони Львівщини.

- "Одна єдина соборна Україна" – під цим гаслом навесні минулого року на площі своїх міст виходили десятки тисяч мешканців Донбасу, які ціною власного життя та здоров’я відстоювали єдність країни. Тому 22 січня українці Сходу та Криму вийдуть на площі різних міст України, щоб підтвердити: Донбас і Крим – це українська земля, невід’ємна складова єдиної країни", – зазначають організатори.

У кожному з міст, де проходитиме акція, учасники зв’яжуть "Стрічку єдності" зі своїми побажаннями Україні та українцям до Дня Соборності. Після завершення заходу кожне місто оголосить довжину своєї стрічки та передасть цей символ єдності до Києва, де наприкінці акції буде озвучена приблизна загальна довжина всеукраїнської стрічки. Згодом у столиці всі стрічки з різних регіонів України будуть зв’язані в "Стрічку єдності", яка  почне свою дорогу з Києва регіонами України – від Луганщини до Львівщини.

Під час акції 22 січня планується вшанування пам’яті мирних жителів, воїнів Української армії та бійців добровольчих батальйонів, які загинули на Донбасі, а також всіх героїв, які захищали незалежність України в різні часи.

Акція проходитиме у наступних містах України: Київ, Львів, Харків, Дніпропетровськ, Херсон, Запоріжжя, Краматорськ, Слов’янськ, Маріуполь, Артемівськ, Добропілля, Сєвєродонецьк, Старобільськ, Рубіжне, Лисичанськ, Сватове, с.м.т. Борова (Харківська область).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

20 січня стартує чергова хвиля мобілізації: відмінності від попередніх

Загальноміське водосвяття: сотні львів'ян зібрались на площі Ринок, щоб освятити воду [ФОТО]

Скандал: банк продав за борги найстаріші у Львові криті тенісні корти. А мерія навіть не знала

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах