Восьминоги, чорна паста і авантурна кухня: 10 оригінальних ресторанів Львова, які відкрилися у 2019 році

10 оригінальних ресторанів Львова, які відкрилися у 2019 році.

10 оригінальних ресторанів Львова, які відкрилися у 2019 році.

Де поїсти у Львові
30 грудня 2019 17:40
Автор: Тетяна Захарчук

Без кислих облич офіціантів і касирів, з восьминогами на сніданок, з чорною пастою з чорним камамбером, з коктейлем у моторі мотоцикла — у 2019 році гастрономічне життя Львова було дуже насиченим на відкриттям нових оригінальних ресторанів.

VG Львів вирішив з'ясувати, чим пригощають і дивують нові заклади міста Лева.


AppFood


Ресторан AppFood працює під девізом

Ресторан AppFood працює під девізом "Твій смартфон — твій офіціант".

У грудні у Львові відкрили перший в Європі ресторан без офіціантів і касирів AppFood.  Замовлення страв відбувається через спеціальний мобільний додаток, який є як на Android, так і на iOS. 

В меню AppFood — шашлик APP MEAT, запіканка APP ZAP, креветки у хрусткому клярі APP SHRIMP, супи AppSoup, пончики APP DONUT і морозиво APP ICE. Страви — від 25 гривень. Так, за чверть сотні можна замовити пончик із ягідною начинкою. За суп доведеться віддати 61 гривню, а за шашлик — 69 гривень.

Відвідування нового львівського ресторану AppFood виглядає так: гість заходить у приміщення, відкриває додаток і робить замовлення. За 3-4 хвилини страву можна забирати. Якщо замовлення запізнилося хоча б на хвилину — відвідувач отримує промокод на безкоштовний напій.

Адреса: проспекті Свободи, 1/3

Коли приходити: з 8:00 до 22:00


Opera Underground


Opera Underground — нове місце на коктейльній карті міста Лева, де гостям пропонують оригінальні коктейлі з несподіваною подачею.

Opera Underground — нове місце на коктейльній карті міста Лева, де гостям пропонують оригінальні коктейлі з несподіваною подачею.

Замість "Львого берегу" у Львівському оперному театрі цьогоріч відкрили Opera Underground. Головна концепція нового закладу — концептуальні коктейлі з несподіваною подачею. До прикладу, у вогнегаснику чи в моторі мотоцикла.

"Над цим баром ми працювали досить довго – вже є близько двадцяти коктейлів, які здивують найдосвідченіших поціновувачів. Наприклад інноваційний VR коктейль –експерименти не лише з напоями, а й з доданою реальністю", – розповіла прессекретарка "!FEST" Оксана ЄмецьЄмець.

Адреса: проспект Свободи, 28

Коли приходити: з 16:00 до 02:00


Пара Джанов і Портвейн

Неможливо пройти повз, не зробивши фото. Фото Пара Джанов і Портвейн/Facebook.

Неможливо пройти повз, не зробивши фото. Фото Пара Джанов і Портвейн/Facebook.

Небанальні сніданки в

Небанальні сніданки в "Пара Джанов і Портвейн" подають на паляниці женгалов хац. Фото Пара Джанов і Портвейн/Facebook.

"Пара Джанов і Портвейн" відкрили у Львові наприкінці серпня. Але робити селфі на тлі яскраво зеленого "живого" фасаду містяни і туристи почали ще за кілька тижнів до цього. Заклад, який позиціонує себе, як винний бар, вражає не лише екстер'єром... Ви все зрозумієте, коли завітавши сюди на сніданок і зробивши замовлення, отримаєте женгалов хац з бастурмою, велику тарілку закусок, восьминога з нутом та трошки портвейну. Так, тут вміють готувати, подавати і дивувати. До речі, сніданки у винному барі подають аж до ночі.

Де: вулиця Лесі Українки, 12

Коли приходити: з 11:00 до 23:00


Atelier 19.Pizza & lovely food

Atelier 19. Pizza & lovely food - нове гастрономічне місце на мапі Львова. ФотоAtelier 19. Pizza & lovely food/Facebook.

Atelier 19. Pizza & lovely food - нове гастрономічне місце на мапі Львова. ФотоAtelier 19. Pizza & lovely food/Facebook.

Atelier 19. Pizza & lovely food – місце, про яке львів'яни у мережі пишуть "одна з найсмачніших піц у Львові, приготована у справжній італійській печі та на італійському борошні". А також "нетиповий заклад у центрі міста". Також хвалять фермерський чорний камамбер та чору пасту з тунцем. І дуже захоплюються подачею. Та воно й не дивно! Ви бачили б ті піци – шедеври гастрономічного мистецтва. 

Де: вулиця Староєврейська, 19

Коли приходити: з 11:00 до 23:00 (пн-нд), з 11:00 до 23:45 (пт-сб)


П'яте підземелля

Ресторація-музей у середньовічному стилі розташована під однією із найстаріших кам'яниць площі Ринок. П’ять великих тематичних залів, монахи та середньовічні господині за офіціантів (ок), соковите м'ясо на кілках та ароматне пиво у глиняних кухлях. І це ми лише поверхнево описали все те, що на вас чекає у цій загадковій ресторації.

Де: площа Ринок, 5

Коли приходити: з 12.00 до 02.00 (пт-сб), з 12.00 до 00.00 (будні, нд)


Craft&Kumpel'

Craft&Kumpel' – новий гастрономічний простір у Futura HUB. Фото Craft&Kumpel'/Facebook

Craft&Kumpel' – новий гастрономічний простір у Futura HUB. Фото Craft&Kumpel'/Facebook

Це перше "Пивне Ательє" у Львові, яке спеціалізується на крафтовому та класичному пиві власного виробництва, пивних коктейлях та спеціально підібраних до них стравах. До речі, усі вони готуються та подаються у вигляді сетів – авантурок, і майже усі ці страви можна (і треба!) їсти руками.

Де: вулиця Кульпарківська, 200

Коли приходити: з 09:00 до 00:00


OM NOM NOM vegan cafe

OM NOM NOM vegan cafe на Кульпарківській відкрили у червні. OM NOM NOM vegan cafe/Facebook

OM NOM NOM vegan cafe на Кульпарківській відкрили у червні. OM NOM NOM vegan cafe/Facebook

Сніданок у OM NOM NOM vegan cafe – це завжди хороша ідея. Фото OM NOM NOM vegan cafe/Facebook

Сніданок у OM NOM NOM vegan cafe – це завжди хороша ідея. Фото OM NOM NOM vegan cafe/Facebook

OM NOM NOM vegan cafe –  це ще один новий  гастрономічний простір у Futura HUB, який відкрився у червні 2019 року, і в якому дуже багато світла і музики. Завсідники веганського кафе на Кульпарківській знають – голодним звідси не підеш. У меню – величезні веганські роли і бургери, чималий вибір салатів. 

Де: вулиця Кульпарківській, 200а

Коли приходити: з 09:00 до 22:00


Пивний ресторан здорового харчування Re:bro

Пивний ресторан здорового харчування Ребро на Героїв УПА

Пивний ресторан здорового харчування Ребро на Героїв УПА.

У новому львівському ресторані "Ребро" пропонують великий вибір ребер, хачапурі, салатів, супів і крафтового пива. Відвідувачі відзначають великі порції і дуже рекомендують скуштувати м’ясо. На обід пропонують будда боул – велику миску овочів і злаків, до яких додається соус, курка, яловичина, риба чи фалафель (для тих, хто не їсть м'яса).

Де: вулиця Героїв УПА, 73

Коли приходити: з 12:00 до 23:00


Budzzini-Trattoria Napoletana

Budzzini-Trattoria Napoletana у центрі Львова

Budzzini-Trattoria Napoletana відкрили у центрі Львова.

Новий італійський ресторанчик у центрі Львова має кілька залів, і у кожного з них своя історія, що не залишить байдужим навіть найхолодніше серце. Всі секрети розказувати не будемо, лише зазначимо, що в одному можна курити IQOS, в іншому місця тільки для двох, а в третьому все нагадує море і каюту яхти. У меню – страви, які обожнюють неаполітанці. Тут подають все: від піци і пасти до равіолі.

Де: Дорошенка, 8

Коли приходити: цілодобово


Стумарі

Тепер у місті Лева є два ресторани грузинської кухні

Тепер у місті Лева є два ресторани грузинської кухні "Стумарі".

Нове кафе грузинської кухні відкрили у Львові 14 вересня. Це один із закладів національної мережі Reikartz Hotel Group. У меню "Стумарі" на Лесі Українки, як і в закладі з однойменною назвою на Городоцькій, акцент зроблено на національні грузинські страви: хінкалі, хачапурі, долму. 

Адреса: вулиця Лесі Українки, 20

Коли приходити: з 11:00 до 23:00

Нагадаємо, де у Львові подають сніданки. Ресторани, де можна смачно пообідати. Топ 5 львівських ресторанів, в яких готують смачні бургери і топ 5 популярних рибних ресторанів. Де у Львові поїсти незвичайного морозива. Де випити бензинівки, сирної кави і макового молока. Та 7 ресторанів, які відкрилися у місті Лева влітку 2019 року. 

Обговорити ці заклади можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах