Сльози колишнього, солодкі пельмені та канабіс-кафе: 14 нових закладів, які відкрилися у Львові взимку

14 нових закладів, які відкрилися у Львові взимку

14 нових закладів, які відкрилися у Львові взимку

Де поїсти у Львові
10 березня 2020 16:19
Автор: Уляна Ситник

Зима у Львові завжди надзвичайно казкова та атмосферна. Цієї пори в центрі міста Лева можна просто неба випити гарячого глінтвейну з корицею, скуштувати щойно підсмажені реберця або шашлик. Та цьогоріч зима перевершила найсміливіші очікування гурманів, потішивши львів’ян ще й новими атмосферними ресторанами, пабами і кав'ярнями. 

Про заклади, де можна скуштувати "Сльози колишнього", солодкі пельмені та страви із конопель, читайте в огляді VG Львів.


Дідько Паб


Сорти крафтового пива від пивоварні

Сорти крафтового пива від пивоварні "Дідько". Фото: Дідько/Facebook

У січні до Львова завітала українська крафтова пивоварня "Дідько" та їй тут так сподобалось, що вона вирішила сконцентрувати свою енергію в самісінькому центрі Львова у вигляді стильного гастрономічного пабу – "Дідько Паб". Тож тепер в новому закладі на вулиці Вірменській львів’ян та гостей міста пригощають крафтовим пивом власного виробництво, а також пивом від українських броварів Mova, ReBrew, Ten Men, Hoppy Hog, KF, 7 Bridges і Volta. У "Дідько Паб" також є і чим закусити те пиво. Та оскільки паб має дещо гучну назву, той концепція відповідна. Тож представники закладу відразу просять вибачення у львів’ян за матюки та галас.

Де: вулиця Вірменська, 2

Коли приходити: щодня з 15:00 до 2:00, а у неділю – з 9:00 до 2:00.


Que pasa lviv


Інтер'єр в латиноамериканських традиціях.

Інтер'єр в латиноамериканських традиціях. Фото: tomato.ua

Якщо вам раптом закортіло поринути в атмосферу Мексики та кубинських танців, одягнути сомбреро та випити текіли чи мескаль – тоді ви знайдете однодумців у новому закладі Львова "Que pasa lviv". Тут можна скуштувати латиноамериканських напоїв за ціною від 140 гривень, а потім ще з’їсти такос, начос або севіче. Все, як ви й уявляли.

Де: вулиця Друкарська, 12

Коли приходити: неділя-четвер з 17:00 до 2:00, а п’ятниця-субота з 17:00 до 3:00.


Hendrick’s Bar


Відкриття у Hendrick’s Bar.

Відкриття у Hendrick’s Bar. Фото: barout.media

І ще один новий заклад ховається від очей прохожих в підвалі історичної частини міста – коктейль-бар зі затишним інтер’єром "Hendrick’s Bar". У барній карті закладу пропонують міцний алкоголь та близько 30 коктейлів, список яких постійно оновлюють, тож тут можна скуштувати як класичні коктейлі, так і "коктейлі-мандрівники". Ціни на випивку тут в ціновому діапазоні 168-208 гривень. До речі, це другий заклад під цим брендом в Україні після бару в Києві. Як і перший Hendrick’s Bar, львівський працює разом із бургерною True Burger Bar.

Де: вулиця Миколи Вороного, 3.

Коли приходити: у середу та четвер з 18:00 до 01:00, у п’ятницю та суботу – з 18:00 до 03:00.


Анчоусна


Фото

Фото "Анчоусна Львів"/Фейсбук.

У новому закладі від "Чорноморки", який розпочав роботу неподалік Оперного театру у Львові, зробили акцент на дрібну рибу, оселедці та морепродукти. Якщо вам раптом захотілося приготованих у пивному клярі бичків, барабульки, кільки, мойви чи, навіть, зубатки, а чистити і смажити їх зовсім не хочеться, тоді вам точно сюди. Але не рибою єдиною... Також у меню "Анчоусної" є різноманітні закуски, салати, бургери, супи і десерти. Ну, і звичайно ж, тут є вино, пиво, домашні настоянки. А взимку – ще й гарячі коктейлі.  

Де: вулиця Корнякта, 1

Коли приходити: 09.00-23.00


Львівські Коноплі 

Фото канабіс-кафе з наливками

Фото канабіс-кафе з наливками "Львівські коноплі"/Фейсбук.

Перше в Україні канабіс-кафе з наливками з’явилося на вулиці Лесі Українки у Львові у січні 2020 року. У меню – страви і напої з додаванням кoнопель. Тут можна скуштувати з ними випічку, хумус, сир, шоколад, чай, каву, пиво, вино, наливки і ще багато чого. Є магазинчик, в якому можна придбати додому і на гостинці те, що сподобалося.За словами власників, конопля здавна була у побуті українців, тому вони вирішили зламати стереотипи і подарувати Львову маленький Амстердам.

Де: вулиця Лесі Українки, 16

Коли приходити: понеділок-четвер 10.00-22.00; п’ятниця-неділя 10.00-00.00 


П’ятниця

Фото П'ятниця. Пивний ресторан хорошого настрою/Фейсбук.

Фото П'ятниця. Пивний ресторан хорошого настрою/Фейсбук.

Новий заклад, який позиціонує себе, як пивний ресторан хорошого настрою, у Львові працює від дня Тетяни, 25 січня. Поки що – у тестовому режимі. "П’ятниця" – рай для шанувальників пива і задушевних розмов після напруженого робочого дня. Ще б пак! Тут є для цього все необхідне: 40 кранів розливного пива і тисячу метрів квадратних площі (для гучних вечірок, нових знайомства і балачок аж до ранку).  У меню – закуски до пива, салати, перші страви, риба, м’ясо, піца, бургери, десерти. Для найменших є спеціальне дитяче меню. 

Де: вулиця Зубрівська, 38 (SportLife)

Коли приходити: понеділок-четвер 12.00-23.00; п'ятниця-неділя 12.00-02.00


Papi

 

Фото Papi.Lviv/Фейсбук.

Фото Papi.Lviv/Фейсбук.

Це новий гастрономічний заклад на Валовій від авторів Port Wine Bar. Спеціалізується на приготуванні сніданків і ланчів, замовляти які тут можна аж до вечора, і випічці круасанів. Останні в "Papi" виходять так вдало, що не потребують навіть начинки. Достатньо додати лише на хрустку скоринку шматочок вершкового масла. 

А ще, а словами відвідувачів, у кафе "Papi" дуже хороші вина, натуральні сидри і питний мед. Смакувати усе це гості радять за столиком, що ближче до каміну. Романтика…

Де: вулиця Валова, 19/1

Коли приходити: 08.00-21.00


Альтернативна кава

Фото Альтернативна кава/Фейсбук.

Фото Альтернативна кава/Фейсбук.

Кав’ярня з альтернативною кавою – новий заклад, який нещодавно відкрили у 500-літньому львівському дворику на Лесі Українки (вхід  – із Вірменської). Тут, як і в інших кав’ярнях цієї мережі, гостям пропонують каву альтернативних методів заварювання – кемекс, сифон, аеропрес, пуровер, колд-брю. А також незвичайні кавові мікси, приготовані зі свіжозмелених зерен. 

Де: вулиця Лесі Українки, 16

Коли приходити: 10.00-21.00


Thrue Burger Bar


Апетитні бургери.

Апетитні бургери. Фото True Burger Bar/Facebook

Останнього зимового місяця у Львові запрацював новий американський ресторан, який неодмінно сподобається любителям бургерів. У меню нового закладу клієнти зможуть знайти бургери на будь-який смак, зокрема й без м’яса. А якщо вам чогось бракуватиме в страві, то можете додати інгредієнти на свій смак. Звісно ж, це все за келихом доброго еліксиру чи іншого напою. А ще тут діє спеціальне нічне меню.

Де: вулиця Миколи Вороного, 3

Коли приходити: з 11:00 до 1:00


Faces

Ідеальне поєднання вечірок та смачної іжі.

Ідеальне поєднання вечірок та смачної їжі. Фото Fаces/Facebook

А ще у лютому у Львові з’явився новий ресторан-клуб "Faces", де можна не лише потрапити на яскраву вечірку, але й скуштувати незвичні страви. Тутешнє меню потішить гостей хот-догами з екзотичним восьминогом та гранатом у чорній булочці. Дивує поєднання? У "Faces" вам цю страву приготують! 

У новому закладі на проспекті Свободи працюють чотири зали, тож заклад чудово підійде для святкування бенкетів, корпоративів та інших заходів. Місця вистачить усім.

Де: проспект Свободи, 5

Коли приходити: з 18:00 до 6:00


Кілішкова

Вивіска запрошує гостей завітати на чарку.

Незвичайна вивіска запрошує гостей завітати на чарку. Фото Кілішкова/Facebook

В історичній частині Львова відкрили бар, куди містяни можуть завітати в будь-якій годині! Тут вам наллють наливку чи настоянку, гранатовий глінтвейн чи Львівський пунш. А за бажанням, можуть налити й всього потрохи. І звісно ж, не обійдеться без смачного форшмаку та фермерського сала на закуску.

Де: площа Ринок, 16

Коли приходити: будь-коли, бар працює цілодобово


Le Kafka & Kanapka Bar


А ви колись пили вино під пильним поглядом Кафки?

А ви колись пили вино під пильним поглядом Кафки? Фото Le Kafka & Kanapka Bar/Facebook

Якщо шукаєте місце, де можна поміркувати про велике за келихом вина та під пильним поглядом Кафки – тоді вам однозначно варто завітати в нове інтелектуальне кафе "Le Kafka & Kanapka Bar". А до європейських вин тут пропонують посмакувати легкими закусками: тостами з гуакамоле, креветками, тунцем чи камамбером і грушею. Поверхом нижче розташований романтичний винний погріб, де можна випити вина у великій компанії.

Де: вулиця Сербська, 11

Коли приходити: з 11:00 до 23:00


Не Мамкай

Такі пельмені має скуштувати кожен!

Такі пельмені має скуштувати кожен! Фото Не Мамкай/Facebook

Ще один гастрономічний львівський новачок з незвичайним форматом – пельменна "Не Мамкай". В меню закладу можна знайти пельмені ручної ліпки з цікавими начинками: свинина, телятина та трави єгермейстер, баранина та м’ята, форель, гриби, батан та сир сулугуні, солодкі. Гурмани можуть обрати до страви соуси на вибір, а ті, хто полюбляє класику, можуть замовити сметану чи оцет. А куштувати пельмені пропонують із келихом лимонаду чи коктейлю власного приготування. Якщо ви любите пельмені, то "Не Мамкай" стане для вас райським містечком.

Де: вулиця Староєврейська, 8

Коли приходити: з 12:00 до 00:00, а в п’ятницю та вихідні до 02:00


Колишня meet bar

Назва закладу вже інтригує.

Назва закладу вже інтригує. Фото Колишня meet bar/Facebook

Завершить наш рейтинг нових закладів Львова бар із революційною тематикою, який вже встиг полюбитися дівчатам – "Колишня meet bar". Стіни закладу прикрашають неонові вивіски із атмосферними фразами – "ой всьо" та "-Ні обіцянок, - Ні пробачень". Також тут можна побачити картину "Мони Лізи", яка символічно тримає на руках рудого кота. У меню нового бару – коктейлі з тематичними назвами "Проблема не в тобі, проблема в мені", "Давай просто залишимось друзями", "Сльози колишнього" та інші. Тож усіх охочих запрошують до бару, де можна ще трішки "потанцювати" на тих самих граблях. А граблі тут справді є, як елемент декору.

Де: вулиця Лесі Українки, 33/3а

Коли приходити: з 16:00 до 00:00, а в суботу та неділю з 15:00 до 2:00

Нагадаємо, де у Львові подають сніданки. Ресторани, де можна смачно пообідати. Топ 5 львівських ресторанів, в яких готують смачні бургери і топ 5 популярних рибних ресторанів. Де у Львові поїсти незвичайного морозива. Де випити бензинівки, сирної кави і макового молока. Та 7 ресторанів, які відкрилися у місті Лева влітку 2019 року. 

Обговорити ці заклади можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах