Поблизу "Арени Львів" випробовують танки

Фото: Група Varta1 у Facebook

Фото: Група Varta1 у Facebook

Події
16 сiчня 2015 14:09

Добрий ранок, Львів! Кожен день у цьому розділі журналісти Vgorode розповідають вам цікаві ранкові новини та іншу важливу інформацію.

Курс валют: курс долара від НБУ - 15,77 грн, середній комерційний курс купівлі долара у банках - 15,99 грн, продажу - 16,38, середній комерційний курс купівлі євро у банках - 18,74 грн, продажу - 19,50 грн.

Вартість бензину: середня ціна на бензин А-95 у Львові сьогодні - 17,07 грн за літр, А-92 - 16,70.

Погода: сьогодні у Львові буде сонячно, вдень до +5 тепла, вночі до -1 морозу. 

Ситуація на дорогах: затори у Львові - 4 балів, місцями ускладнення.



Львівські гімнастки граційно відкрили новий сезон


Львівські художні гімнастки Кубком області відкрили новий сезон. На перших стартах цього року позмагались півсотні юних "грацій". Про це пише ZAXID.NET.

–Упродовж свят не мала часу відпочивати та куштувати смаколики. Весь час присвятила тренуванням, – зізналася 14-річна Ванда Гнатинин. 

Напередодні дівчина виступила у вправах із м’ячем та обручем. Фінальну крапку поставила номером із булавами. Саме останнім виступом гімнастка задоволена найбільше.

Найвправніші гімнастки отримають перепустки на Кубок України. Змагання відбудеться у Ужгороді вже 7-10 лютого. Львівщину на ньому представлять аж 24 спортсменки.


Поблизу "Арени Львів" випробовують танки


Фото: Група Varta1 у Facebook

Фото: Група Varta1 у Facebook

Поблизу "Арени Львів" на території ремонтного бронетанкового заводу випробовують танки Т-64 для АТО, пишуть Львівські Новини. Їх вчора, 15 січня, могли бачити водії, які проїжджали поруч.

–Коло Арени Львів. Несподівано. Це дорога від танкового заводу, на якій випробовують відремонтовані танки.. Так що все ок, – пише у групі Варта 1 Ігор Зінкевич.

Водночас сихівчани розповідають, що на заводі тестують і гармати – неодноразово чутно вибухи. Додамо, що в рамках ремонту необхідно для перевірки здійснити один холостий вистріл.


Львівські майстри удосконалюють машини, які поїдуть на схід


На львівському сервісі вже навіть не рахують полагоджених для АТО машин. Кажуть, що на підготовку одного авто витрачають майже тиждень. Тутешні "кулібіни", як тільки можуть, удосконалюють бойові машини волонтерів та бійців, розповідає ZAXID.NET

–Цей мікроавтобус ми пробуємо бронювати. Це є протиосколочна броня. Вона не буде тримати кулі і так далі. Банально знижує летальність, - розповідає технічний директор автосервісу Назар Зафійовський.

Такі роботи автомайстерні переважно виконують безкоштовно, - кажуть у самообороні Львівщини. На сьогодні тільки вони переправили у зону АТО вже понад 20 автівок. Серед них і реанімобілі. 

–В питаннях автомобілів відкликаються не тільки у Львові. От сьогодні один з автомобілів, які ми відправили, відремонтували у Костянтинівці. І сервіс сьогодні зранку зробили безкоштовно, - зауважує активіст "Народної Самооборони" Львівщини Валерій Верещук.


На Львівщині відкрили житловий корпус найсучаснішого реабілітаційно-спортивного центру України


Фото: dsmsu.gov.ua

Фото: dsmsu.gov.ua

Вчора, 15 січня, у с. Яворів Турківського району Львівської області відкрили житловий корпус Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, який є найкращим таким закладом в Україні. У ньому тренуватиметься паралімпійська збірна України із зимових видів спорту, відбуватимуться всеукраїнські та міжнародні спортивні змагання та проходитимуть реабілітацію інваліди. Про це пише ZIK.

Реабілітаційно-спортивний центр розпочали будувати  ще у 2006 році. Протягом цього часу з державного бюджету на проект виділили понад 160 млн грн. 

На урочистому відкритті центру були присутні міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Львівської ОДА Олег Синютка, представники влади Турківщини та спортсмени-паралімпійці. На початку церемонії присутні вшанували загиблих у результаті дій терористів на Донбасі хвилиною мовчання. 

– Бійці воюють на Сході, аби ми мали можливість будувати тут нормальне, мирне життя. Тут другий фронт – фронт боротьби з корупцією, фронт, на якому ми повинні показати, всьому світу, що Україна – європейська, красива держава, що ми можемо жити краще, ніж тоталітарні країни. Це буде найяскравішою перемогою над агресором, який посмів на нас напасти, – сказав міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.


Вчимо львівську разом


Поблизу "Арени Львів" випробовують танки фото

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах