"Невидимий вбивця" забрав життя ще двох людей. Як вберегтися

фото: rian.com.ua

фото: rian.com.ua

Події
09 лютого 2015 14:35
 

На першому поверсі,  в квартирі житлового чотириповерхового будинку по вулиці Круп'ярській у Львові,  виявлено тіла двох осіб, 1941 і 1942 р.н. без ознак насильницької смерті. Трагедія сталася 8 лютого приблизно опівдні.

- Стверджувати, що літнє подружжя загинуло від отруєння чадним газом, ми поки що з 100%  впевненістю не можемо, бо ще нема результатів експертизи, - розповів Vgorode  директор департаменту цивільного захисту населення ЛОДА  Олексій Титаренко. – Проте підозра, що смерть настала саме через отруєння чадним газом, є.

На  той час, коли  працівники приїхали на місце  цього трагічного випадку, в квартирі горіла газова колонка, грілась вода і двоє стареньких були у ванні. Жінка, очевидно,  допомагала помитися своєму старенькому чоловікові.  Обставини події та причина смерті – встановлюються. Проводиться дослідча перевірка.

Це вже не перший, за словами чиновника, смертельний випадок за другий зимовий місяць 2015 року. Зовсім недавно пішли  з життя через отруєння чадним газом жінка і чоловік, які мешкали у Винниках.

У порівнянні з минулим роком, кількість людей, які загинули внаслідок отруєння - збільшилась. У минулому році смертельний випадок був лише один, цього року – вже чотири.

Крім цього випадку, напередодні, в суботу, отруївся на вулиці Героїв Майдану у Львові молодий чоловік (1992 р.н.), який отримав легкий ступінь отруєння чадним газом, і після проходження барокамери у лікарні його відпустили додому. Цей випадок стався  на останньому поверсі 4-поверхового будинку на вулиці Героїв Майдану.

За словами очільника департаменту, дуже часто в маленьких квартирах через брак місця газові колонки і плити встановлюють в одному приміщенні і там же знаходиться витяжка. Коли вмикають витяжку,  утворюється зворотня тяга, яка закачує в квартиру чадний газ,  небезпечний для життя. Як і сталось в останньому випадку.


Що треба знати


Пам’ятайте, що для безпечного використання газу і повного його згорання необхідно забезпечити інтенсивне надходження повітря: в зимовий час не закривайте вентиляційних решіток, не заклеюйте кватирок в приміщенні, де встановлені газові прилади.

Не користуйтесь газовою плитою для обігріву приміщення – при тривалій роботі газової плити повітря забруднюється шкідливими продуктами згорання газу.

Не залишайте без нагляду увімкнені газові прилади, навіть на короткий час.

При всіх нещасних випадках, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння) слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу — 103, пожежну — 101, газову — 104, міліцію — 102.

До прибуття швидкої медичної допомоги потерпілому слід надати першу долікарську допомогу: при отруєнні чадним газом - потерпілого негайно треба винести на чисте повітря.

Дотримання цих правил може зберегти ваше життя.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Якою буде погода на цьому тижні 

Екологічна загроза: на Львівщині нафта потрапила у річку

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах