Під Дебальцевим підірвався на фугасі начальник львівської обласної міліції [оновлено]

фото: zik.ua

фото: zik.ua

Події
10 лютого 2015 23:29

Сьогодні, 10 лютого, під Дебальцевим підірвався на фугасі автомобіль, у кому знаходився  начальник львівської обласної міліції Дмитро Загарія, він серйозно поранений. Про це повідомляє інтернет-видання Вести.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook львівський журналіст Микола Савельєв.

Чи живий Загарія, точно невідомо. "Як повідомили хлопці з Нацгвардії, після вибухів Дмитрович ще був живий і навіть, здається, надіслав есемеску. Зараз туди проривається під кулеметним вогнем спецназ. Вони їхали на двох машинах, одна броньовані, друга - ні. Дмитрович був у неброньованій ", - написав Савельєв.

Видання також пише, що  джерела в облміліції підтвердили інформацію про поранення Загарії.

Також в ЗМІ з'явилась суперечлива інформація щодо ймовірної загибелі комбата "Львова" Ігоря Вольського.

Станом на 21:40 головний редактор газети "Ратуша" Микола Савельєв повідомив, що комбат "Львова" Ігор Вольський вижив, а начальника МВС Львівщини Дмитра Загарію везуть до лікарні. Про це повідомила Українська правда.

Пізніше у мережі з'явилася інформація прес-служби МВС України:

"МВС СВОЇХ НЕ КИДАЄ. ТЯЖКОПОРАНЕНИХ ПОЛКОВНИКА ЗАГАРІЮ І КОМБАТА ВОЛЬСЬКОГО БІЙЦІ СПЕЦБАТАЛЬЙОНУ МВС ВИВЕЗЛИ З ТЕРИТОРІЇ, ОКУПОВАНОЇ СЕПАРАТИСТАМИ.

З третьої спроби бійці батальйону спеціального призначення МВС "Львів" зуміли вивезти поранених під селом Логвиново Донецької області начальника ГУМВС України у Львівській області Дмитра Загарію і командира батальйону спеціального призначення МВС "Львів" Ігоря Вольського. При вибуху загинув начальник УВБ на Львівській залізниці Дмитро Терновий.

Сьогодні близько 15-00, під селом Логвиново Донецької області (верхня частина "дебальцівського виступу") потрапила в засідку група офіцерів МВС на чолі з начальником ГУМВС України у Львівській області Дмитром Загарією і командиром батальйону спеціального призначення МВС "Львів" Ігорем Вольським.

Офіцери, які вижили, незважаючи на поранення – не здалися, прийняли бій.
В ході бою тяжкопоранені міліціонери по суті опинилися на території, контрольованій терористами, кілька годин тримали оборону і, в підсумку – зуміли з боєм прорватися товаришам з підрозділу, який вирушив назустріч на виручку.

Починаючи з 15-30, бійці спецбатальйону "Львів" та підрозділ Нацгвардії провели три бойових рейди для порятунку товаришів. Два перших рейди не дали результату.

З третьої спроби група з 8 бійців батальйону МВС особливого призначення "Львів" на чолі з командиром роти, за підтримки ЗСУ деблокували офіцерів.
У даний час поранені евакуйовані із зони АТО.

"Дякую офіцерам, бійцям ЗСУ та МВС за доблесть! Це повинно стати 500%-им правилом – своїх ніколи не кидати! Ніколи. Так створюються непереможні армії і згуртовані сили.

Нам не просто сьогодні, але так буде не завжди! І перемога буде за нами!", -- прокоментував Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який сьогодні знаходиться в Маріуполі".

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Боевики обстреляли украинский город Краматорск

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах