"Права замість квітів": у Львові пройшов феміністичний марш

фото з сайту lachov.com

фото з сайту lachov.com

Події
08 березня 2015 16:05

Сьогодні, 8 березня, у середмісті Львова відбувся феміністичний марш "Права замість квітів", учасниці якого виступили не лише за рівні з чоловіками права, але й за створення нового українського демократичного суспільства. Про це інформує Zik.ua.

Кілька десятків феміністок, до яких долучилося й декілька чоловіків, зібрались на площі Ринок. Тут вони розгорнули плакати "Замість квітів на свято – права щодня", "Б’є значить сяде", "Моє тіло – моє діло", "Досить прикривати нерівність традиціями", "Рівні права жінкам-переселенцям", "Жінка товариш,  не товар". Одним із гасел, під якими на демонстрацію вийшли  протестувальниці, був вислів української письменниці та феміністки Ольги Кобилянської "Мати таку свободу, щоб бути собі ціллю".

Вишикувавшись у колону біля міської Ратуші, під ритмічне постукування в порожні баняки феміністки вирушили центральними вулицями міста, скандуючи гасла: "Менше квітів, більше прав", "Свобода, рівність, жіноча солідарність", "Сексу – так, сексизму - ні". За словами учасниць заходу, таким чином вони хочуть привернути увагу до необхідності відстоювати права жінок.

Від площі Ринок вулицею Лесі Українки феміністки пройшли до Оперного театру, де провели імпровізований мітинг, до якого долучились й перехожі львів’янки.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

"Хочу поздравить свою мамулю": бойцы в зоне АТО записали поздравление для женщин

Знай наших: дівчата зі Львова виграли у гумористичному шоу 20 тисяч [відео]

На дорогах Львова пройшла мила весняна акція від ДАІ 

Як у Львові проходить Свято Шоколаду [відео]

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах