Поліцейські в новій патрульній службі у Львові одержуватимуть 8-10 тисяч гривень

Фото: 24daily.net

Фото: 24daily.net

Події
21 квiтня 2015 09:31

У понеділок, 20 квітня, у Львові презентували проект реформи патрульно-постової служби.

Тоді ж розпочався прийом анкет від охочих вступити до поліції.

На презентації програми до Львова прибули Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та його заступниця Ека Згуладзе. Вони повідомили, що за перший день прийому свої анкети надали більш ніж триста охочих галичан. Представники МВС очікують, що до патрульної служби записуватимуться молоді освічені люди, які розділяють гасло нової поліції "Служити і захищати", передає 5 канал.

- Ми можемо запропонувати новим працівникам поліції від 8 до 10 тис. гривень. Але ми будемо платити ці гроші тільки реформованим підрозділам. Тобто якщо підрозділ не пройшов реформу й не хоче, гальмує, то він буде одержувати стару зарплату.

У нас буде нова поліція і стара міліція, яка буде потихесеньку або швидко переходили в нову якість. Ми хочемо, щоби швидко. Ми хочемо, щоб кожен одержував 8-10 тисяч щонайменше. Але нині важлива якість. Тому ми радикально підвищуємо вимоги до кандидатів, – зазначив міністр. 

Кожен кандидат пройде 5 кіл відбору. Триватиме це кілька місяців. Найважчий етап відбору – фізична підготовка та медкомісія.

У Львові за відбором кандидатів стежила сама заступниця міністра МВС Ека Згуладзе. Вона ж пообіцяла, що ставлення українців до міліції зміниться. Для цього вони обирають найкращих і нових. І обіцяють їм 12-годинний робочий день, з них 2 – на відпочинок.

До речі, новим працівникам видадуть нову форму з надписом "поліція". 

На презентацію нової поліції сам міністр Арсен Аваков спізнився на півтори години, та ще й обмовився під час прес-конференції. "Це не та поліція, яка була при Януковичу. Скажемо так, це така поліція, яка буде не карати, а кришувати!", – зазначив міністр МВС України Арсен Аваков, передає zaxid.net.

Львів'яни на нову реформу очікують. Втім поки що не ймуть віри, що вона запрацює, як в Грузії.

Ще новини Львова:

Поїздка до Львова приємно шокувала російського блогера: 14 висновків 

Сніг у місті: львів’яни викладають у соцмережі світлини природної аномалії

Городян та гостей міста просять не годувати голубів на вулицях Львова 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах