Заборона продавати алкоголь у Львові діє лише "наполовину"

Фото з сайту http://press-centr.com/

Фото з сайту http://press-centr.com/

Події
27 квiтня 2015 15:58

У кожному другому магазині Львова можна придбати алкоголь після 22.00 попри заборону міської ради. Продавці виправдовуються: "Все одно ж нап’ються, як захочуть!". Активісти час від часу проводять рейди разом з міліцією, які насправді показують один і той же результат – магазинам начхати на всілякі заборони, адже фінансова вигода від нічних покупців горілки чи пива значно їм важливіша, аніж громадський порядок.

Заборона на продаж алкогольних напоїв після 22.00 у Львові діє з грудня 2010 року. Минулого року вже проводилися експерименти під прикриттям на перевірку совісті продавців у магазинах із алкогольними напоями, і звісно, їхніх клієнтів. Результати були не дуже втішними: за результатами 354 рейдів у різних районах Львова на перевірку продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітнім, а також продажу після 22.00 працівники міліції склали 165 протоколів про адмінпорушення, після чого торговельним закладам анулювали 7 торгівельних ліцензій. Такі дані надали в департаменті економічної політики ЛМР.

Пізніше такі перевірки не відбувалися, щоб, як кажуть чиновники, "надати час продавцям та власникам магазинів зрозуміти, що продаж алкоголю після десятої вечора справді карається".

Днями експеримент все ж повторили. Правоохоронці разом із активістами пройшлися львівськими магазинами.

Результати ідентичні з попереднім рейдом – алкоголь вночі можна придбати у половині львівських магазинів. Продавці ще й дякують за покупку. Випадки відмови, зазначають активісти, все-таки були, але набагато рідше.

- Як це припинити? Підняти ціну у 5 разів після 22.00, або ж чергувати під кожним магазином? - розводять руками прихильники заборону реалізації спиртного вночі – Але ж це нереально. І проблема не тільки в продавцях, а в людях, які приходять вночі і нахабно випрошують, навіть вимолюють продати спиртне.

Звісно, продавці коментувати свої дії відмовляються, але від однієї представниці магазину із алкоголем можна було почути таке:

- Та все одно ж будуть пити, яка різниця вдень чи вночі, а нам зайва копійчина. Кожний думає за себе.

Окрім того, під час рейдів виявлено 29 фактів продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім покупцям, передає press-centr.com.

Львів у новинах:

У Львові відкрили новий заклад мережі !FEST "Два голубці"

Скандальні "ванни" на фасаді "Львівської майстерні шоколаду" нарешті зняли

Цього року День міста присвятять митрополиту Андрею Шептицькому 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах