Мешканець Львова домігся вилучення російськомовного запису з свого паспорта

фото з сайту dailylviv.com

фото з сайту dailylviv.com

Події
26 травня 2015 11:35

"Українізатор" побутової техніки, банків та соціальні мережі знову здобув перемогу.

Святослав Літинський, який українізує побутову техніку, банки та соціальні мережі, знову здобув перемогу.

Ще в листопаді 2014 року пан Святослав подав до суду скаргу, вимагаючи вилучити з його паспорта графи, заповнені російською мовою, і виграв справу в першій інстанції. Проте міграційна служба подала апеляцію, і справа затяглася. Про це інформує газета "Україна Молода"

І ось – остаточна крапка. Наразі чоловік подав документи на оформлення нового паспорта і чекає своє посвідчення особи громадянина, написане винятково українською.

Цікаво, що ініціативу львів’янина підтримали й інші активісти з різних міст України, які також через суд добиваються свого права отримати паспорт без російської мови. Святослав Літинський розповів:

"Зі мною зв’язувалися люди з усієї України та просили поради, бо також хотіли паспорт українською. Я розробив цілий алгоритм, тож iз радістю підказував. Знаю, що подібні суди першої інстанції тривають, чи вже навіть виграні в Києві, Сумах, Одесі, Закарпатській та Миколаївській областях.

Проте в день, коли я виграв апеляцію, був затверджений новий зразок паспорта, який уже більш-менш відповідає законодавству. Тож усі, хто має причину змінити паспорт (зміна імені, прізвища, паспорт загублений чи пошкоджений...), тепер отримуватимуть паспорт громадянина України без дубляжу інформації російською", - коментує Святослав Літинський.

Львів у новинах:

Через кризу львів’яни стали частіше продавати свої яйцеклітини кров і волосся 

Як у Львові лютувала негода: добірка фото

Американські десантники розчулили львів'ян під час футбольного матчу (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах