ВІЛ-позитивні львів'яни влаштували "кладовище" під Львівською ОДА

Новина - Події - ВІЛ-позитивні львів'яни влаштували "кладовище" під Львівською ОДА

Новина - Події - ВІЛ-позитивні львів'яни влаштували "кладовище" під Львівською ОДА

Події
27 травня 2015 16:49

ВІЛ-позитивні львів'яни влаштували символічні могили під ЛОДА – принесли квіти із чорними стрічками. Таку акцію організували тому, що в червні, кажуть, в них закінчуються запаси життєво важливих препаратів антиретровірусної терапії.

Ліками хворих на СНІД має забезпечувати держава. Та ще з минулого року їх немає. Якщо ж перервати лікування, – б'ють на сполох хворі, – це для них повільна і неминуча смерть. Тому й вийшли на акцію протесту.

"У грудні минулого року наш Кабмін прийняв рішення, яким дозволили здійснювати 100% предоплату на медикамети, які є життєво важливими для ВІЛ-позитивних осіб. І ми знаємо, що гроші перерахували, але ліків нам не доставили. Якщо в червні їх не буде, то більш як 4 тис. українців доведеться перервати своє лікування, і ці люди просто помруть. А це лише перші, далі будуть нові і нові, в кого закінчуватимуться ліки", – розповіла координатор "Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" Юлія Чипак.

Антиретровірусну терапію на Львівщині отримує понад 1000 людей. В Україні ж таких більше як 20 тисяч. Тож схожі акції провели і в інших містах.

Торік Львівщина посіла шосте місце в Україні за темпами поширення ВІЛ/СНІД. Нині на обліку є 2730 ВІЛ-інфікованих, серед яких 125 дітей, інформує zaxid.net.

Львів у новинах

Львів'ян, які заборгували за коммуналку, можуть не випустити за кордон

Через грозу у Львові постраждала школа, попадали дерева та став електротранспорт (фото, відео)

У Львові затопило один з найбільших супермаркетів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах