Унікальна відкрита бібліотека у Львові: проект та ескізи

Фото взято з сайту lvivcityofliterature.org.ua

Фото взято з сайту lvivcityofliterature.org.ua

Події
03 червня 2015 11:09

Український Католицький Університет розпочав будівництво бібліотеки, яка стане важливою частиною студентського містечка. Окрім того, керівництво навчального закладу обіцяє, що доступ до багатофункціональної бібліотеки матимуть усі львів'яни.

фото: УКУ

До 2025 року Український католицький університет планує збудувати студентське містечко. Для львів’ян обіцяють відкрити значну частину його об’єктів: унікальний триярусний храм, бібліотеку, галерею, кафе, їдальню і готель.

Нині університет взявся за будівництво бібліотеки. "З Богом! Починаємо будувати першу за часів незалежності України Бібліотеку УКУ імені митрополита Андрея Шептицького", – йдеться на facebook-сторінці УКУ.

Унікальна відкрита бібліотека у Львові: проект та ескізи фото

"Ми вирішили поєднати академічну й громадську бібліотеки. На Заході таких прецедентів поєднання майже немає, адже в розвинутих країнах і громадська, й університетська мережі бібліотек є самодостатніми. У нас, на жаль, система громадських бібліотек не функціонує, зокрема у Львові ці заклади перебувають у критичному стані. Тож хочемо від університету зробити подарунок для громади міста, відкривши перший поверх бібліотеки для широкого загалу", – зазначав раніше директор нинішньої бібліотеки УКУ Тарас Тимо.

Бібліотека стане однією із частин студентського містечка УКУ, що на вулиці Козельницькій (за Податковою).Унікальна відкрита бібліотека у Львові: проект та ескізи фото 1

Нині Український Католицький Університет має на меті відкрити ряд нових бакалаврських та магістерських програм, а відтак створити простір, у якому студентам буде комфортно жити, навчатися, молитися й проводити вільний час.

За матеріалами tvoemisto.tv

Львів у новинах:

У Львові на ремонт закривають ще одну ділянку вул. Б.Хмельницького 

У Львові з’являться зупинки з екологічними дахами 

Як е-квиток здешевить проїзд у Львові: порівнюємо з Европою 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах