На Львівщині імена ухильників від мобілізації надрукували в газетах

Фото взято з сайту zbroya.info

Фото взято з сайту zbroya.info

Події
10 липня 2015 17:01

У Сокальсько-Червоноградському об'єднаному районному військовому комісаріаті Львівської області почали друкувати у місцевих газетах прізвища військовозобов'язаних осіб, яким працівникам військових комісаріатів не вдається з ряду причин вручити повістки. Про це повідомили у Регіональному медіа-центрі МО України у Львові.

Як наголошується, проблема оповіщення військовозобов'язаних актуальна для кожного військкомату.

"У Сокальсько-Червоноградському об'єднаному районному військовому комісаріаті знайшли ще один ефективний спосіб комунікації з військовозобов'язаними. В районних газетах надрукували список військовозобов'язаних, не оповіщених з різних причин, яких викликають до Сокальсько-Червоноградського військкомату. Така форма роботи виявилася ефективною: протягом 5 днів після виходу газети до військкомату з'явилися 7 військовозобов'язаних", - інформує прес-служба обласного військкомату", - йдеться у повідомленні.

На Львівщині імена ухильників від мобілізації надрукували в газетах фото

Фото: rmclviv.

У відомстві зазначили, що репутація чоловіка-ухильника від військової служби на рівні району влаштовує далеко не всіх представників сильної статі, особливо у теперішній час. Хоч є і такі,  які гордовито заявляють, що їм вдалося "відкосити" від  війська. Але, ставлення громади до них різко змінюється. Людський осуд і суспільна думка має досить потужний виховний вплив.

"Така форма оповіщення є законною і цей досвід варто перейняти й іншим військовим комісаріатам, перед якими поставлене чітке завдання щодо виконань заходів мобілізаційної кампанії", - зазначили у відомстві, інформує iPress.ua.

Як повідомляв, шоста хвиля мобілізація, головне завдання якої - забезпечити ротацію особового складу, триватиме в Україні до 17 серпня.

Під час чергової хвилі мобілізації, до війська призивають тих, хто має бойовий досвід, і навіть тих, хто ніколи не служив.

Міністр оборони Степан Полторак раніше повідомив, що в Україні найближчим часом запровадять електронний реєстр призовників.

Мобілізація у Львові:  

Як буде проходити шоста хвиля мобілізації на Львівщині: 6 фактів

Пам'ятка львів'янину: що потрібно знати про шосту хвилю мобілізації

Говорит Генштаб: могут ли вручать повестки прямо на улице

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах