Як будуть проходити місцеві вибори на Львівщині

фото з сайту galinfo.com.ua

фото з сайту galinfo.com.ua

Події
21 липня 2015 12:50

Відділ адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації склав орієнтовний календарний план заходів з підготовки і проведення чергових виборів сільських, селищних і міських голів та депутатів місцевих рад.

Про це повідомляє прес-служба  Львівської ОДА.

Згідно із календарним планом, виборчий процес повинен розпочатися 5 вересня, а висування кандидатів у депутати стартує 21 вересня. Не пізніше 1 жовтня територіальні виборчі комісії мають ухвалити рішення про реєстрацію кандидата в депутати або про відмову в його реєстрації.

У Львівській області працюватиме 731 територіальна виборча комісія. Із цього числа 632 сільських виборчих комісій, 34 селищних, 35 міських міст районного значення, 9 міських міст обласного значення та виборча комісія з виборів депутатів Львівської обласної ради.

Львівська область об’єднуватиме 110 виборчих округів для проведення виборів депутатів Львівської обласної ради. Територіальна виборча комісія не пізніше 19 вересня має затвердити рішення про утворення на території кожного району, міста обласного значення територіальні виборчі округи, кількість виборців у яких має бути, за можливістю, максимально наближеною до середньої кількості виборців у територіальному виборчому окрузі відповідного багатомандатного округу.

Орієнтовна схема виборчих округів для проведення виборів депутатів Львівської обласної ради 25 жовтня 2015 року наведена на ілюстрації.

Як будуть проходити місцеві вибори на Львівщині фотоНайбільше виборчих округів передбачено створити у Львові – орієнтовно 22 виборчих округи, у містах Моршині, Новому Роздолі і Трускавці – по 1 округу.

Нагадаємо, що для проведення виборів депутатів обласної ради у 2010 році було утворено по два виборчі округи у кожному районі та місті обласного значення. Зокрема, Львів із кількістю понад 600 тисяч виборців та Моршин із трьома тисячами виборців отримали по два депутати обласної ради.

Додамо також, що для проведення голосування виборців на Львівщині утворять більш як дві тисячі дільничних виборчих комісій. Із них – 921 з кількістю виборців до 500 осіб, 676 – від 500 до 1 500 осіб і 539 великих (з кількістю виборців від 1 500 до 2 500 осіб).

Нагадаємо, Верховна Рада призначила проведення місцевих виборів на 25 жовтня по всій Україні, крім Криму та окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Львів у новинах:

У Львові з будинку хлинула вода та затопила вулицю 

Житло у Львові: що можна купити за 30000 долларів 

Стихійна торгівля у Львові: за і проти

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах