У Львові чоловіка 4 місяці тримали у заручниках, щоб забрати квартиру

фото з сайту ekatb.ru

фото з сайту ekatb.ru

Події
22 липня 2015 16:02

У Львові інваліда 4 місяці тримали в заручниках, а коли забрали квартиру - вивезли до лісу. Про це повідомляє zaxid.net

У Львові завершили розслідування та засудили учасників нечуваного злочину, пов’язаного із привласненням та продажем квартири у безпорадного самотнього львів’янина. Чоловіка викрали із власної квартири та кілька місяців утримували у заручниках у позаміському будинку. Пізніше його побили, вивезли у сусідню область та покинули у лісі. А за цей час злочинці підробили документи на ім’я підставної особи та продали квартиру постраждалого.

Одним із учасників банди був колишній дільничний міліціонер Галицького райвідділу МВС.

Зловмисники обрали жертву не випадково – власник квартири мав психічне захворювання (інвалід ІІ групи), жив сам та не мав родичів. До того ж, квартира розташована у престижному районі Львова.

Коли банду викрили правоохоронці, то проти організаторів та спільників відкрили одразу декілька кримінальних справ. Зокрема, за вимагання прав на чуже майно, погрози та здійснення насильства над потерпілим; незаконне заволодіння особистими документами та незаконне позбавлення волі людини, вчинене групою осіб за попередньою змовою; перевищення влади та службових повноважень; підробка документів; шахрайство; легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом; умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості; залишення в небезпеці.

Законний власник квартири, якого викинули на вулицю розповів у суді, на початку грудня 2010 року до нього в квартиру зайшли троє чоловіків які сказали, що будуть продавати квартиру, оскільки він має заборгованість за комунальні послуги. Один із них був у формі. Далі вони одягнули йому наручники, вивели на вулицю, посадили в автомобіль та возили у невідомому напрямку близько півгодини, після чого його відпустили, але сказали, що будуть слідкувати за ним.

Через декілька днів вони приїхали знову, вивезли у приватний будинок поза містом та сказали, що триматимуть там, доки не зроблять документи на квартиру. Там він жив понад 4 місяці під замком, доки його не звільнили працівники міліції.

Прикметно, що після того, як працівники Пустомитівського райвідділу повернули чоловіка у власну квартиру, через декілька днів невідомі знову увірвалися в квартиру та вивезли його в Стрийський район на огороджену автостоянку, де він примусово пробув 10 днів, під наглядом охоронця. Згодом він звідки втік та пішки прийшов до Львова в свою квартиру.

Через певний час його повторно вивезли на ту ж автостоянку, звідки він знову втік.

Після цього міліціонер та його спільники забрали ключі від квартири натягнули мішок на голову, били кулаком в обличчя та завезли чоловіка в Івано-Франківську область, де залишили в лісі. Наступного дня він зустрів людей, які виявились митниками. Вони дали йому гроші і посадили в автобус. Так чоловік дістався в лікарню Івано-Франківська, де пробув 4 місяці, після чого його доправили у Львівську психіатричну лікарню, де він перебуває досі.

Цікаво, що як люди, які безпосередньо викрадали хворого чоловіка з його квартири, були лише виконавцями. Організатора злочину досі не засудили. Натомість у матеріалах слідства було назване ім’я організатора. Підозрюваний був затриманий і присутній на суді. Але, як з’ясувалося, жоден із учасників справи, в тому числі потерпілий, виконавці та спільники, не впізнали його. Учасники процесу в судовому засіданні сказали, що свідчення проти "організатора" давали під тиском слідства. А прямих доказів вини цього чоловіка слідчий надати не зміг.

Відтак чоловіка, якого підозрювали в організації злочину та, згідно із законодавством, саме він мав би отримати найбільший термін, Франківський районний суд Львова виправдав і відпустив.

Міліціонер за викрадення людини та вимагання отримав чотири з половиною роки тюрми. Його спільник - п'ять з половиною років. Чоловіка, який понад 4 місяці утримував власника квартири в неволі поза містом засудили на два роки умовно. Двох інших учасників процесу - чоловіка, якого підозрювали в організації злочину, та охоронця автостоянки, який наглядав за викраденим - виправдали.

Львів у новинах:

За хабарництво затримали прокурора Львівщини

Через ремонт площі Митної у Львові - затопило вулицю Винниченка

Чоловік на Chevrolet у центрі Львова збив підлітка

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах