18-річну вагітну львів’янку родичі виганяють з квартири, поки вона лікує доньку

фото з сайту press-centr.com

фото з сайту press-centr.com

Події
29 липня 2015 18:13

Ольга потрапила до опікового відділення 8-ї міської лікарні зі своєю 11-місячною дитиною кілька тижнів тому. Біда сталася на рівному місці: поки жінка пішла в магазин, за малям наглядав її дядько. Однак недогледів, і дитина у ходунцях жваво під’їхала до тумбочки, потягнула серветку і вилила на себе горнятко щойно звареної кави. У результаті маленька Вікторія отримала опік окропом другого та шостого ступенів, 8% пошкодження тулубу - правого плеча, передпліччя.

Ми зустрілися з Ольгою Стецик у лікарні. Білява, мініатюрна дівчинка, більше схожа на підлітка, якому ще в голові катання на роликах та ляльки, тримає на руках уже свою донечку. Маленькій Вікусі всього 11 місяців. Зараз її стан дещо покращився – залишилися тільки ранки на ручці. Вона тулиться до мами, посміхається усім, випромінюючи тепло та радість.

Через місяць 18-річна Ольга Стецик стане мамою вдруге – вона на 33 тижня вагітності. Однак дівчина не має де жити і чим годувати дітей.

Життя її не склалося від самого початку. Народилася у неблагополучній сім’ї і ще зовсім маленькою разом зі старшою сестрою опинилася в дитячому будинку. Мати дівчат не особливо переймалася долею своїх дітей: на першому місці для жінки були випивка, гулянки та наркотики. Батько мав великий сумнів, що діти від нього, тому взагалі не займався їх вихованням.

- В дитбудинку ми жили майже до самої школи, - ще по-дитячому розповідає молода мама Оля. - Потім, не знаю, що сталося, але батько все-таки забрав нас до себе. Ті часи були чи не найкращими – ми були одягнені, мали, що їсти. А мама за той час потрапила до в’язниці.

Мати Ольги вийшла на свободу лише коли її донька закінчувала дев’ятий клас і одразу почала наполягати, щоб вона із старшою сестрою переїхали жити до неї.

- Ми думали, що вона взялася за розум, - продовжує дівчина. – Говорила, що на роботу влаштувалася, офіціанткою в кафе. Тільки підозрілим було те, що це кафе працює чомусь тільки по ночах. Вдень мама відсипалася. Тому хатніми справами не займалася взагалі. Коли ж вона почала водити додому чоловіків, я все зрозуміла і пішла з хати.

На той час Ольга вже навчалася в училищі на бухгалтера. Не приховує, що вела розгульний спосіб життя. Каже, жила у різних подруг. Потім влаштувалася офіціантом в одне львівське кафе і змогла разом з подругою винаймати поганеньку квартиру. Постійні друзі, погані компанії, дискотеки, пиятики та цигарки – ось що було прерогативою її життя. А коли дізналася, що вагітна, життя ніби перевернулося.

- З батьком Вікторії познайомилася на сільській дискотеці, куди їздила теж до подруги, - розповідає дівчина. – Дізнавшись, що я вагітна, він лиш дав мені гроші на аборт. На це я піти не могла, оскільки вважаю - раз Бог дав дитину, значить вона повинна жити.

Було в Ольги і кілька скандалів з батьком, який теж вважав, що їй ще не час ставати мамою. Тож єдине, що залишалося дівчині – надурити родичів. Мовляв, "щось робити" вже пізно, бо надто великий термін. А потім і сама доля допомогла: Оля познайомилася зі старшим від неї на три роки Ігорем. Він настільки закохався у дівчину, що дитину – дівчинку Віку визнав своєю. Прийняли її і батьки Ігоря.

Оля прописана у квартині своєї бабусі, у центрі міста. Однак після смерті бабусі претендентів на нерухомість знайшлося багато.

- Там ще мій дядько прописаний, він разом зі своєю сестрою буквально виганяє мене звідти, - каже Оля. – Та квартира взагалі була в жалюгідному стані – купа боргів, світло і газ відрізали. Після народження Вікторії мене навіть хотіли позбавити батьківства, бо дитя не може жити в таких умовах! Довелося на три місяці оформити її в будинок маляти, щоб зробити хоч якийсь ремонт – на цьому наполягали соціальні служби.

Оля практично за "дитячі" гроші (ті, які отримала при народженні дитини. – Авт.) оплатила борги, встановила лічильники в квартирі, провела світло і газ, поміняла розетки. Словом, зробила більш-менш косметичний ремонт, на скільки вистачило грошей.

- А тепер вони говорять, що тут мого нічого нема, виганяють на вулицю! Ми трохи жили в Ігоря, але там ніде – семеро людей в одній кімнаті.

Того дня, коли сталося нещастя, Оля залишила свою Віку з дядьком, а сама пішла в магазин.

- Не знаю, що сталося насправді, але коли я вбігла в квартиру, моя дитина сиділа уся в каві і несамовито кричала! Дядько каже, що вона потягнула на себе скатертину тумбочки, на якій стояло горня гарячої кави. Чому він його там поставив – невідомо, завжди на балконі ставив. Хіба можна бути таким необережним, коли в хаті маленька дитина, яка все тягне на себе? Бог йому суддя!

"Швидка" привезла Вікторію до опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні. Дівчинка одужує, проте грошей катастрофічно бракує – увесь час потрібні памперси, молочні суміші. Цивільний чоловік Ольги працює на автомийці. Його заробітків вистачає лише на те, щоб молода сім`я хоч якось зводила кінці з кінцями.

- Мені навіть не так самі гроші потрібні, як речі для дитини, - каже Оля. – Адже вона для мене – все. Головне, її і майбутню дитинку поставити на ноги.


Дівчина зізнається, що донька Вікторія стала для неї порятунком. Каже, якби дитини не було, то невідомо у яке б русло повернулося її життя. Коли дітки трохи підростуть, Ольга планує віддати їх у дитсадок, а сама закінчити вечірню школу і здобути хоча б якусь освіту, аби потім можна було знайти нормальну роботу.

Джерело:press-centr.com

На лікування дитини Ольги Стецик, можна перерахувати кошти за наступними реквізитами:

Код банку отримувача (МФО): 305749
Банк отримувача: ПАТ "Кредит Дніпро Банк"
Рахунок: 2600130922401
ЄДРПОУ: 39479117
Отримувач: Благодійний фонд "Розвиток Громади"
Призначення платежу: благодійна допомога для Вікторії Стецик

Львів у новинах:
В Ізраїлі поранену під час теракту Надію Андрухів зібрали "по шматочках" (відео)

У Львові автобус вбив велосипедиста

Батьки загиблого Владіслава Левицького розкритикували розслідування ДТП

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах