На Яворівському полігоні на офіцерах спалахнула китайська форма

фото з сайту  gazeta.ru

фото з сайту gazeta.ru

Події
07 серпня 2015 15:56

Недавно з опіками від розплавленої синтетичної тканини, з якої була пошита військова форма, в госпіталь доправили двох військовослужбовців.

Після навчань, на двох офіцерах  спалахнула форма. Це сталося на Яворівському полігоні у Львівській області. Військовослужбовці вирішили спалити залишки пороху, але через вітер вогонь швидко перекинувся на форму. Як розповіли "КП" в Україні "в Західному регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України, опіки різного ступеня отримало два військовослужбовці. Зараз вони обидва - в госпіталі.

- Того дня була спекотна і вітряна погода, через що і стався цей випадок, - говорить керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк. - Постраждав підполковник, який готує майбутніх фахівців-артилеристів, і ще один військовослужбовець.

Однією з причин того, що службовці отримали важкі опіки, називають неякісну тканину , з якої шиють для військовослужбовців форму. Нібито тканина моментально спалахнула, а розплавлена синтетика прилипла до тіла.

Якість форми, якої постачають українських військовослужбовців, давно викликає питання. Не раз бійці скаржилися на китайські комплекти, в яких у будь-яких умовах відчуваєш себе некомфортно.

- Взимку промерзають до кісток, влітку так душно, що ледве витримуєш, - поділився з "КП" в Україні "один із службовців ЗСУ. - Ще був випадок - хлопці під дощ потрапили, змокли, і повісили форму сушитися. Так з одним комплектом все нормально, а другий повністю розлізся.

У Міністерстві оборони України випадок з одягом, що спалахнув, пояснили, мовляв, це була минулорічна форма старого зразка.

- З початку року форму з такої тканини більше не замовляють, - зазначають в МОУ. - Цю форму постраждалі військовослужбовці отримали в січні. Вона випущена в 2014 році. Зараз у війська поставляють нову форму з тканин іншого типу зі значним опором до займання.

У січні ж нової форми нібито ще не існувало - її почали поставляти в лютому.

Деякі військові вважають, що серйозні опіки (у Яворові кажуть, що у підполковника опік 70% тіла) їхні колеги отримали саме через піксельну китайську форму з високим вмістом синтетики, яка, зазвичай, при високих температурах плавиться.

- Повірте, винних знайдуть, і вони будуть покарані, - зазначив Олександр Поронюк.

Обставини події встановлює військова прокуратура.

 Джерело: kp.ua

Львів у новинах:

Завтра проспект Свободи закриють для руху транспорту 

Подружжя киян перебралися жити... до львівського парку (відео) 

Мешканець Львова перший в Україні отримав паспорт без російської мови

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах