МОЗ підтвердило спалах поліомієліту на Західній Україні

Новина - Події - МОЗ підтвердило спалах поліомієліту на Західній Україні

Новина - Події - МОЗ підтвердило спалах поліомієліту на Західній Україні

Події
04 вересня 2015 17:39

Лабораторія, сертифікована Всесвітньою організацією охорони здоров'я підтвердила, що захворювання двох дітей на Закарпатті було спричинено вірусом, що відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил прирівнюється до спалаху поліомієліту. Про це повідомила 3 вересня прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Нагадаємо: На Західну Україну повернувся поліомієліт: коментар Комаровського

"Циркуляція такого вірусу ставить під загрозу всіх нещеплених дітей в Україні. У зв’язку з чим наполягаємо на посиленні епіднагляду по всій території України, взяття додаткових проб у всіх, хто контактував з дітьми на Закарпатті. Було прийнято рішення про створення Оперативного штабу з реагування та протидії розповсюдженню захворювання, куди запрошені представники міжнародних організацій ВОЗ та ЮНІСЕФ", – повідомили у Мінохорони здоров’я.

В українському відомстві зазначили, що випадки циркуляції вірусу поліомієліту похідного від вакцинного штаму є рідкісними, проте очікувані у країнах з великою кількістю невакцинованих груп населення.

"Рівень охоплення вакцинацією дітей проти поліо в Україні є вкрай низьким – за минулий рік лише 49%, за перше півріччя цього року - 14,1%. МОЗ нагадує, що вакцина для проведення імунізації дітей вже є в Україні", – наголосили в МОЗ.

Зазначено, що уряд Канади за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) закупив 3,7 млн доз вакцини. Перша партія вакцин (ОПВ – 1,5 млн доз) вже надійшли в Україну, друга партія має надійти найближчим часом.

Також Міністерство охорони здоров’я звернуло увагу батьків на більш уважному ставленні до питання імунопрофілактики дітей.

Нагадаємо: 1 вересня лабораторія Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що виявила поліовірус cVDPV1 (поліомієліт) у двох дітей із Закарпатської області. На момент виявлення паралічу одній дитині було чотири роки, другій – 10 місяців; обидві дитини попередньо не вакциновані від поліомієліту.

Наступного дня, 2 вересня, начальник головного управління Держсанепідслужби у Закарпатській області Володимир Маркович заперечив інформацію про спалах поліомієліту в області. За його словами медики здійснили лабораторні дослідження, які показали, що поліомієліту в них немає, пише Zaxid.net.

Між тим, головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк  зазначив, що за 2015 рік в Закарпатську область було поставлено імунобіологічних препаратів 14,9% від загальної потреби регіону.

Зазначимо, поліомієліт – гостре інфекційне захворювання, яке зумовлене поліовірусом та здатне перебігати з ураженням центральної нервової системи, з виникненням парезів і паралічів, закінчуючись смертю інфікованого.

Львів у новинах:

Які держпослуги можна отримати у Львові через інтернет (таблиця) 

З 8 вересня Львівська залізниця змінить графік руху приміських поїздів 

У суботу розпочинається "Ніч у Львові": програма 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах