Жінку з Закарпаття, яка намагалася продати свою дитину німцю, взяли під варту після участі в шоу (відео)

фото з сайту  lawgarant.com.ua

фото з сайту lawgarant.com.ua

Події
09 вересня 2015 13:58

 Звістка про те, що німецьке подружжя Олена і Олександр Келлер зробили спробу вивезти з України за кордон маля, якому від народження виповнилося лише п'ять днів, не на жарт схвилювало українське суспільство. 

Львівські прикордонники затримали німців, які намагалися вивезти чотириденне українське немовля

Німецьку пару затримали на кордоні, де й з'ясувалось, що усиновлення фіктивне і насправді Олександр Келлер не є батьком дитини.

Затримав німецьку пару український прикордонник, якому вона видалась підозрілою.

Коли почали по базі даних перевіряти батька з Німеччини, який стверджував, що приїжджав в Україну не один раз - з'ясувалось, що закордонний татусь  завітав в Україну вперше, а новоспечена матуся, родом із Закарпаття, яка й народила дитя  для Келлерів,  - ніколи не виїжджала до Німеччини. Яким чином з'явилося у цієї інтернаціональної пари дитя - залишається лише здогадуватися.

Всіх героїв цієї оборудки зібрав у своїй передачі "Один за всех"   відомий телеведучий Дмитро Карпачов.

Організатором і натхненником  афер з дитячим усиновленням була Оксана Тонка, яка має свою сторінку "Альтернативне усиновлення" в ВКонтакте і займається інформаційними послугами - тобто зводить бажаючих усиновити дитину громадян з вагітними жінками, які готові відмовитись від своїх дітей. Саме так і вийшли німці на цю добродійку. Мовляв, у них вже є два синочки, але дуже хочеться дочку.

Оксана познайомила їх з двома молодими і вагітними жінками, які готові були передати їм своїх новонароджених малят.

Німці з двох вагітних жінок, вибрали Віку, якій було 22 роки, другій "сурогатній мамі" , яку  теж звуть Віка, було 25.  Вибрали молодшу. Але тут сюжет починає нагадувати мексиканський серіал. Обрана для народження маляти для німецької сім'ї молода жінка, народжує дівчинку за чужими документами, тобто за паспортом 25-літньої Віки. Адже мешканка Закарпаття  - заміжня і чоловік, почувши про другу вагітність дружини, не виявив жодного бажання ставати вдруге батьком. Більше того, залишивши все на розсуд дружини, дременув за кордон і тільки його й бачили, більше не дзвонив і не давався чути.

25-літня ж Віка, яка, як і її тезка,  теж залишилась  наодинці  з своєю вагітністю, одразу вирішила, що віддасть свою дитину чужим людям. А оскільки посередниця щодо  прилаштування дітей у них була одна, вона й  попросила 25-літню Вікторію допомогти  подрузі по нещастю і дати їй свій паспорт, за яким "закарпатка" і народила дівчинку.

Все йшло досить гладко. Для німецької пари у Львові знайшли юриста, який оформляв для них документи на всиновлення, у РАЦСІ оформили шлюб, нотаріуси все завірили і німці були переконані, що всі документи в них в повному порядку, а отже й  оформлені на законних підставах. Вони заплатили "сурогатній" матері 10 тисяч за роди і поїхали з дитиною додому.  Та не так сталося, як гадалося.

На кордоні німецьке подружжя затримали.

Тепер Олександра Келлера судитимуть за українськими законами. Після оприлюднених в передачі фактів,   деяких її учасників одразу через два дні взяли під варту. Серед них - посередниця і помічниця щодо інформаційних послуг по всиновленню чужих дітей Оксана Тонка, фіктивний батько Олександр Келлер, і біологічна мама з Закарпаття Вікторія. Усіх їх взято під варту.

За словами юристів, які брали участь в телевізійній програмі, учасників оборудки судитимуть за статтею 149, ч.3 ККУ ( торгівля людьми за попередньою   змовою групою осіб, вчинена відносно малолітньої дитини), за якою їм світить від 8 до 15 років за гратами.

Двох українок, які намагалися продати немовля німцям, взяли під варту

Останню крапку в цій справі поставить суд.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах