В старій частині Львова "виріс" нелегальний хмарочос

фото:  http://portal.lviv.ua

фото: http://portal.lviv.ua

Події
17 вересня 2015 10:23

В історичній частині Львова на вулиці Лукаша,1 звели 17-поверхівку. Попри те, що власник отримав дозвіл лише на спорудження особняка.

Будівельні роботи там продовжуються і далі, незважаючи на скарги мешканців та суди. Люди обурені, що вежа підступає до їхніх будинків та затіняє їм сонце.

Про це інформує zaxid.net.

"Забудовники погоджень не мають. Вони намагалися його отримали, але Міністерство культури відмовило. Таку висотку не можна будувати з огляду на те, що це ж історичний ареал. Жоден суд – а ми в 3 судах зараз судимось – не вжив заходи забезпечення, щоб на час розгляду не будувати. Тут є якийсь елемент корупції, стопроцентно", – розповіла голова управління ОСББ на вулиці Остроградських Анна Біликівська.

Ця справа тягнеться уже три роки. На черговому засіданні в окружному адміністративному апеляційному суді власниця земельної ділянки не з'явилась. Вона – таємнича пенсіонерка Віра Вольф, яка і замовила роботи з будівництва. Її представник переконував, що придбав ділянку із правом будувати багатоповерхівку. "Саме ділянку з таким цільовим призначенням бажав придбати мій довіритель. І саме таку він придбав, і сплатив за неї її ціну", – заявив на суді адвокат власниці ділянки Денис Данилевич.

Та у Львівському окружному адміністративному апеляційному суді закрили справу через те, що вона не в їхній юрисдикції.

"Ми судились 3,5 роки, щоб дізнатись, що це не справа їхньої юрисдикції. А за ці роки забудовник збудував 17 поверхів і поставив свічку, яка вибивається з оточуючої забудови", – пояснив ГО "Правозахисна організація ім. генерала УНР Сікевича" Роман Куровець.

Насправді власник отримав дозвіл на будівництво особняка, а не хмарочоса, стверджують у міській раді. "Містобудівних документів міська рада не видавала на ту висотку. Це абсолютний колапс системи, тому що законодавство, яке нам залишила партія регіонів, треба скасовувати і вертати назад", – зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Проте, що робити із незаконним хмарочосом, невідомо. У Львові ще жодного разу не було прецеденту, коли зносили незаконне будівництво.

Львів у новинах:

У Львові не дозволили будувати ТРЦ в історичній частині міста

У Львові зупинили будівництво багатоквартирного будинку

"Особистий кабінет" львів'янина надаватиме ще вісім онлайн-послуг

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах