Чиновники знайшли винуватих у затопленні Львова

Новина - Події - Чиновники знайшли винуватих у затопленні Львова

Новина - Події - Чиновники знайшли винуватих у затопленні Львова

Події
21 вересня 2015 16:42

Львівський дощ, який розпочався учора зранку, поступово перетворився на інтенсивну зливу. Колектори та дощоприймачі на деяких вулицях не впоралися із великим об’ємом води. Це спричинило чималі труднощі для багатьох львів’ян: як водіїв, так і пішоходів. У коментарях Tvoemisto.tv чиновники пояснили, що стало причиною затоплення вулиць Сахарова і Виговського, та що вже зробили, аби якнайшвидше позбутися наслідків негоди.

Ситуацію на вулиці Сахарова прокоментував Орест Тимчишин, заступник голови Франківської районної адміністрації з питань житлово-комунального господарства. За його словами, такі випадки тут традиційно трапляються раз чи двічі на рік, адже це місце є найнижчою точкою в мікрорайоні. Фактично туди стікає вода з усіх навколишніх вулиць: Сахарова, Богуна, Нечуя-Левицького, Котляревського, Вербицького та інших.

"Коли ллє потужний дощ, колектор на ділянці Сахарова–Вітовського не спроможний сприйняти такий об’єм води. Колектор наповнюється по вінця. Тим часом вода підіймається і в дощоприймачах. Учора це тривало довше, аніж зазвичай. Причина у тому, що потік води приніс листя з парку неподалік. Коли рівень води в колекторі впав, а дощоприймачі вже були готові приймати воду, то цьому завадило листя. Приїхала аварійна служба, очистила дощоприймачі від листя, воду спустили. Згодом комунальники на тракторі підмели цю ділянку та вивезли бруд", – пояснив Орест Тимчишин.

Чиновники знайшли винуватих у затопленні Львова фото

Ситуацію на вулиці Виговського прокоментував Святослав Костяк, начальник відділу комунального господарства Залізничної районної адміністрації. За його словами, дощоприймачі у цій частині Львова були справні, система працювала нормально. Однак, потужний потік води ніс листя, захоплюючи також і побутове сміття. Решітки дощоприймачів забилися, тому вода стікала повільніше. "Це найнижча точка району. Там є два дощоприймачі. Без листя система працює нормально. Сміття закрило решітку: вода стікала, але дуже повільно. Двірники повідгортали листя, і ситуація стабілізувалася", – розповів Святослав Костяк.

"Найчастіше такі проблеми виникають у місцях, де поблизу дороги ростуть дерева. Особливо, каштани, які мають велике листя, що блокує систему зливу. Так було на перетині вулиць Городоцької та Сяйво. За дві хвилини дощоприймач очистили. Ще така ситуація виникла й на вулиці Кульпарківській перед вулицею Садовою", – додав чиновник. На запитання "Як реагувати, якщо через певний час цю ділянку знову затопить водою?" Святослав Костяк відповів, що є чергові двірники по району, які зобов’язані очищати дощоприймачі від листя і бруду.

Чиновники знайшли винуватих у затопленні Львова фото 1

Нагадаємо, львів’янам, будинки, квартири чи присадибні ділянки яких постраждали від негоди, варто звертатися на "гарячу лінію" міста 15-80. При оформленні звернення важливо запам’ятати чи записати його номер, аби надалі відслідковувати перебіг вирішення проблеми.

Читайте також про зливу у Львові: 

Львівські комунальники боролися з негодою в тапочках та з дротиками

Під час грози у Львові дощоприймачі не справлялися з кількістю води

Львівські копи на руках винесли людей з маршрутки, що застрягла на затопленій дорозі

"Велика вода": Львів в черговий раз перетворився на Венецію (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах