У Львові перші молодята зареєстрували шлюб онлайн

Новина - Події - У Львові перші молодята зареєстрували шлюб онлайн

Новина - Події - У Львові перші молодята зареєстрували шлюб онлайн

Події
22 вересня 2015 17:15

У Львові стартував пілотний проект електронної системи онлайн-реєстрації заявок актів цивільного стану. Тепер пари, які планують побратися, мають змогу подати заявку на реєстрацію шлюбу, не виходячи з дому, через інтернет. Наразі такою послугою скористалася лише одна пара молодят, повідомляє zaxid.net.

Загалом таку процедуру запустили для того, щоб уникнути черг у відділах ДРАЦС. Сервіс дасть можливість людям не звертатися безпосередньо до РАЦСів, вистоюючи черги для отримання документів або оформлення заявки.

Подати заявку можна на новому порталі "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану". На головній сторінці сайту потрібно вибрати вкладку "Первинна реєстрація", ввести особистий логін, електронну адресу, ім’я, прізвище, по батькові. Детальніше ознайомитися з інструкцією "Як зареєструватися на порталі?" можна на вже вказаному сервісі. Цей веб-портал працює цілодобово. Так хочуть мінімізувати контакт із чиновниками.

"Є два можливі варіанти: подача заяви, яка подається спільно двома людьми з накладенням електронного підпису або звернення на оформлення заяви. Ця заява розглядається негайно у день її надходження", – розповів фахівець з питань державної реєстрації управління юстиції Оксана Куманська-Нор.

Цей пілотний проект діє наразі в Києві, Одесі і відтепер на Львівщині. Наразі працює 10 таких відділів по області, 6 з яких – у Львові. У управлінні юстиції у Львові думають навіть про одруження по скайпу. Натомість, жартують, процедуру розлучення онлайн – ускладнили.

"Суть цього жартівливого проекту полягатиме в тому, що в особистий кабінет мешканця міста Львова [на тому ж порталі] заходить особа, яка захоче розлучитися, 15 хвилин набирає свої персональні дані, потім 20 хвилин сканує різні документи, потім 10 хвилин чекає поки адміністратор прийме ці документи і в кінці система відповідає: ваше розлучення неможливе, зверніться через рік", – розповів начальник головного управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

На сьогодні у Львові одна пара вже скористалася онлайн-реєстрацією. Це було в Личаківському РАЦСі. Молодята мають намір побратися вже на початку жовтня.

Львів у новинах

У Львові байкери впіймали дівчат, які наїлися в ресторані й втекли, не розрахувавшись

На Львівщині начальник ДАІ розтрощив BMW та Шкоду

У Львові встановлять гойдалки, які генерують енергію

Головний архітектор Львова розповів, як зміниться місто

У Львові з'явиться зупинка громадського транспорту з туалетом за три мільйони

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах