Сьогодні Львів прощатиметься з Романом Лубківським: подекуди перекриють рух

фото з сайту best-news.com.ua

фото з сайту best-news.com.ua

Події
26 жовтня 2015 09:32

26 жовтня, у Львові ситуативно перекриватимуть рух за маршрутом похоронної процесії Романа Лубківського. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.

У понеділок о 10:00 год у Соборі св. Юра відбудеться Заупокійна Архиєрейська Літургія, о 11:30 год – чин похорону та прощання. Похорон відбудеться орієнтовно о 13:00 год на Личаківському кладовищі.

За маршрутом руху похоронної процесії буде ситуативне перекриття вулиць. Маршрут руху: Собор Святого Юра – вул. Устияновича – вул. Крушельницької – вул. Словацького – вул. Дорошенка (проти руху) – пр. Свободи – пл. Галицька – пл. Соборна – вул. Пекарська – Личаківське кладовище.

Нагадаємо, на 75 році життя пішов із життя український письменник, державний і громадський діяч Роман Лубківський.

Роман Мар’янович Лубківський — поет і перекладач, культуролог, державний і громадський діяч народився 10 серпня 1941 року на Тернопільщині.

Роман Лубківський народився на Тернопільщині 10 серпня 1941 року. Він був народним депутатом першого демократичного скликання Верховної Ради, у 90-х працював послом України у Чехії та Словаччині, держслужбовцем у Львівській обласній адміністрації.

У 1977 році за перекладацьку діяльність і популяризацію в Україні польської літератури Лубківському було присвоєно звання заслуженого діяча культури Польщі. У 1984 році за популяризацію чеської літератури він був відзначений премією Витезслава Незвала Чеського літературного фонду. У 1992 році Роман Лубківський став лауреатом Шевченківської премії. Його твори перекладені англійською, білоруською, болгарською, польською, російською, сербською, словацькою, хорватською і чеською мовами.


Львів у новинах:

Як голосував мер Львова (фото)

Екзит-пол Шустера по Львову: стало відомо скільки набрали кандидати на посаду мера (відео) 

Попри обіцянки трамвай на Сихів поїде тільки з наступної весни-літа

       

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах