Як у Львові відзначали 97-му річницю ЗУНР (фото)

фото: прес-служба Львівської обласної ради

фото: прес-служба Львівської обласної ради

Події
02 листопада 2015 09:52

На Личаківському кладовищі представники влади поклали квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької армії, запалили свічки на могилах Держсекретаря військових справ Західно-Української народної республіки Дмитра Вітовського, коменданта січових стрільців Михайла Галущинського, засновника "Пласту" Олександра Тисовського, воїна Української Галицької армії Святослава Левицького. Також квіти покладено до могили президента Національної ради Західно-Української Народної Республіки Євгена Петрушевича. Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної ради.

Також учасники заходу спільно вшанували пам’ять спільною новітніх Героїв, які загинули в зоні АТО.

Події, що відбулися на початку листопада року 1918 року, справили значний вплив на подальший розвиток історії України. Створення у 1918 році Західно-Української Народної Республіки увійшло в історію та стало одним з факторів, які заклали фундамент нашої незалежності.

"ЗУНР була створена і функціонувала як найбільш досконала державна формація тих років. Тут була створена Українська Галицька Армія, яка попри значно переважаючі ворожі сили, успішно і довго протистояла навалі", – зазначив у виступі очільник Львівської облради Петро Колодій.

"Відзначення таких національних свят сьогодні є дуже потрібним, оскільки вони відновляють в серцях українців любов до України, до її історії, яку, на превеликий жаль довгими роками намагалися приховати, змінити, стерти з пам’яті українського народу. Але, як бачимо, українці насправді дуже сильний народ, який має незламну віру в перемогу, незгасиму силу духа та велику любов до рідної землі. Завдячуючи цьому та, безумовно, Божій ласці, впродовж років ми зберегли нашу Українську державу", – додав він.

Як у Львові відзначали 97-му річницю ЗУНР (фото) фото

Як у Львові відзначали 97-му річницю ЗУНР (фото) фото 1

Як у Львові відзначали 97-му річницю ЗУНР (фото) фото 2

Як у Львові відзначали 97-му річницю ЗУНР (фото) фото 3

фото: прес-служба Львівської обласної ради

Львів у новинах:

Cадовий побував у родичів свого кривдника, який кинув на подвір'я його помешкання гранату

В зоні АТО загинув викладач Львівського університету

На Львівщині потрапив у аварію автобус з дітьми: сім постраждалих (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах