В зоні АТО загинув викладач Львівського університету

Фото: https://www.facebook.com/franko.lviv.ua

Фото: https://www.facebook.com/franko.lviv.ua

Події
01 листопада 2015 11:11

В суботу, 31 жовтня, близько десятої ранку в районі Авдіївки Донецької області загинув старший викладач факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка, випускник філологічного факультету Володимир Труш.

Як повідомив викладач факультету журналістики ЛНУ Богдан Тихолоз у Facebook, він підірвався на міні біля Авдіївки разом із бойовим товаришем Віталієм Кравченком (псевдо "Гектор"), перед тим командиром роти, а віднедавна заступником комбата.

Тихолоз наголосив, що 38-річний Володимир Труш став першим з викладачів ЛНУ, який загинув на Донбасі. "Перший (і, дай Боже, щоб останній!) із професорсько-викладацького складу нашого Університету, хто вже не повернеться з цієї клятої неоголошеної війни – живим", – написав Тихолоз.

"…Володя зробив свій вибір свідомо і чесно, коли в той самий день, як отримав повістку, з’явився у військкомат. І потім підтвердив його, цей вибір, – ще не раз.

Інакше не міг. Не хотів. Був так вихований", – додав викладач.

Віталій Кравченко, мешканець Рави-Руської, загинув по дорозі до лікарні.

Володимир Васильович Труш закінчив філологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка у 2000 році. В період з 2000 по 2002 рр. – був старшим лаборантом кафедри бібліотекознавства і бібліографії; з 2000 по 2004 рр. навчався в аспірантурі.

У період з 2001 по 2002 рр. обіймав посаду заступника декана філологічного факультету, а з 2003 по 2006 рр. був заступником декана факультету культури і мистецтв. У нього залишилась дружина і двоє дітей. 

Львів у новинах

На двох трамвайних маршрутах у Львові можна буде розплачуватись платіжними картками

Мама про сина, який кинув гранату на подвір"я львівського мера: "Він зараз здатний на будь що" (відео)

На Львівщині під час дискотеки вбили хлопця: нападник досі на волі

У грудні поляки запустять вагон "Варшава - Львів"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах