Що потрібно знати львів'янам щоб отримати житлову субсидію: новації

фото з сайту www.kremen.gov.ua

фото з сайту www.kremen.gov.ua

Події
02 листопада 2015 11:01

До відділів соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради за призначенням житлової субсидії вже звернулось понад 85 тис. мешканців. З них субсидію призначено понад 82 тис. сімей, у т.ч. понад 18 тис. – сім'ї, які отримували житлову субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 року і яким субсидія на наступний період призначена автоматично (без звернень), на підставі раніше поданих документів.

"Вже більше півроку триває важкий етап прийняття/призначення субсидій, який розпочався одразу після набрання чинності постанови про новий спрощений порядок надання субсидій 1 травня 2015 року. До наших відділів щодо надання субсидій звернулось більше 85 тисяч громадян. Станом на 29 жовтня, за новим порядком призначено більше 52 тисяч субсидій. Також є велика частка – а саме 17 тисяч субсидій – які були призначені автоматично людям, які отримували субсидії на опалювальний період минулого року. Слід наголосити на тому, що з травня місяця число охочих оформити субсидії збільшилося у 7 разів, порівняно з минулим роком. Спочатку було важко, адже був великий наплив мешканців.

Прийнято багато постанов Кабінету Міністрів, які за різними факторами унеможливлювали надати тій чи іншій особі право на субсидії, або дозволяли це зробити, але потребували багато часу. Тому для того, щоб спростити дану процедуру, Кабінетом Міністрів було прийнято дві постанови: одна від 21 липня, інша набула чинності 1 жовтня 2015 року. Цими постановами внесено певні зміни до процедури вироблення субсидій, скорочено ряд факторів, які зробили цю процедуру простішою. Серед основних – спрощено форму заяви і декларації, де людині вже не потрібно писати суму доходу, а лише писати назву організації, де вона отримує цей дохід, і вид доходу. Також скасовано необхідність обов’язкового відкриття особових рахунків. Притаманним для міста Львова було те, що не було впорядковано людьми особові рахунки, які були відкриті на різних осіб. Тепер ця норма відмінена, і більшість з тих людей вже отримує субсидії. Також одним із важливих факторів спрощення є те, що дохід уже не буде враховуватись (матеріальна допомога, аліменти, утримування військовослужбовців, депозити), ці фактори відмінені.

У м. Львові на опалювальний період буде перераховано більше 50 тисячам мешканців субсидії. Звичайно, розмір субсидії зміниться. Багато з тих мешканців, для яких в неопалювальний період не вийшла субсидія, в опалювальний період, коли збільшиться сума тарифів, зможуть отримати відшкодування з місцевого бюджету. А тим, хто отримував – автоматичний перерахунок.

За останній тиждень у м. Львові всередньому в день до нас за субсидіями звертається 600-700 людей. Якщо минулого року в неопалювальний період на початку жовтня у Львові було близько 10 тисяч отримувачів субсидій, то цього року – близько 70 тисяч, у сім разів більше. Знялось багато обмежень, і через це більше людей має право на субсидії.

Зараз в нас є послуга подання документів через пошту. Приблизно 50% людей звертаються саме в такий спосіб.

Завжди в опалювальний період кількість людей за призначенням субсидій було більше, приблизно у 2 рази. Стало холодно, і бачимо, що люди більше приходять. До того ж, зросли тарифи. Ми заохочуємо людей, які перебувають у скрутних важких життєвих обставинах, звертатися за субсидіями", - пояснює в.о. начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

"Всі мешканці, які отримали відмови від субсидій або не зверталися за субсидіями, під час опалювального періоду можуть звертатися у відділи соцзахисту, подавати документи. Велике прохання – правильно заповнювати заяву і декларацію, залишати свої контактні дані.

Львів у новинах:

Сьогодні для проїзду відкриють вулицю Лисенка 

У Львові невідома жінка "замінувала" церкву 

Як у Львові відзначали 97-му річницю ЗУНР (фото) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах