Шахраї дурять власників банківських карток новим способом через смс

фото з сайту dailylviv.com

фото з сайту dailylviv.com

Події
10 листопада 2015 18:00

В Україні шахраї не втомлюються вигадувати нові способи, як ошукати довірливих громадян. Наївних і неуважних жертв шукають в інтернеті. Про черговий обман через смс-повідомлення, на Facebook попереджає Юлія Федченко.


Схема  шахрайського "розводу"


Найчастіше шахраї знаходять жертв на сайтах купівлі-продажу, де видають себе за покупців, охочих придбати товар.

Юлія розповідає, як це було:

"Чоловік продавав свій планшет, зателефонував покупець, сказав що забирає, але під'їхати сам не може, вранці під'їде його друг, який живе в Броварах ... Увечері набрав, і повідомив, що все-таки приїде водій його, подивиться і забере. Ну, чекаємо ми під під'їздом водія, приїжджає таксі! Відразу насторожило те, що приїхав дивитися і забирати таксист, який взагалі немає ніякого відношення до цього. Відкрили планшет, він здалеку глянув під ліхтариком на нього. Ну, чоловік і набирає того, хто хотів купити, він говорить, що зараз переведу гроші на картку Приватбанку, ніби-то переказує вже, чекаємо смс про надходження.

Читайте також: Львів'ян ошукують за допомогою нового СМС-"розводу"

Шахраї дурять власників банківських карток новим способом через смс фото

фото: Юлії Федченко.

Тепер прикол: приходить смс (див. фото) такого змісту, і приходить ця смс на телефон, в якому стоїть сім картка, яка не прив'язана до Привату. Набираємо його, говоримо йому, що  пахне якимось обманом.. Надсилає таку ж смс вже на правильний номер телефону. Якщо смс не відкривати, то в принципі можна і повестися, навіть номер закінчується на 3700 і є відрахування в скарбничку ... Номер Укртелеком, що чимось схожий на номер телефону Приватбанку, з якого приходять смс. Була б я на місці чоловіка, наприклад одна з дитиною в такій ситуації, закрутилася б чи ще там щось ... То могла б і не звернути уваги. Пискнув ... Значить зарахований.

Таксист зрозумів, що і його даремно викликали ... Поїхав собі, а мене досі це мучить, що напевно ж не одну людину вже так надурили на якусь  річ. Будьте і ви уважні! Перевіряйте ретельно зарахування на карту! ", - попереджає Юлія.

Vgorode Львів рекомендує поінформувати друзів і родичів про схему обману і бути уважними при розрахунку за допомогою банківських карт.

Львів у новинах:

На Львівщині грабіжник з іграшковим пістолетом пограбував магазин

У Львові жінка спровокувала сварку між перехожими та поліцією 

Водій, який задавив жінку на Богдана Хмельницького, виявився наркокур’єром

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах