У Львові визначили портрет "типового туриста" 2015 року

Фото з сайту firstsocial.info

Фото з сайту firstsocial.info

Події
11 листопада 2015 10:06

Управління туризму Львівської міської ради спільно з Інститутом міста у вересні провели дослідження ринку туристів, які відвідали Львів в період "високого" сезону в 2015 році.

Участь у дослідженні взяли 400 туристів (65% — українські, 35% — іноземні). Серед респондентів переважали ті, хто прибув до міста з метою відпочинку та розваг (68,2% — внутрішні туристи, 78,7% — іноземні), повідомляє прес-служба з посиланням на результати дослідження управління туризму.

Найчастіше туристи приїжджали до Львова не вперше (це є основним джерелом інформації для планування подорожі), а також за порадою друзів.

Добирались до Львова українські мандрівники переважно потягом, а іноземні – власним автомобілем, рейсовим автобусом та літаком. Найпопулярнішим видом міського транспорту для туристів є трамвай (45,0% — серед внутрішніх туристів, 44,3% — серед іноземних). Проте більшість з них надають перевагу пішим прогулянкам (74,4% — внутрішні туристи, 87,9% — іноземні).

Український турист витрачає у Львові протягом дня в середньому 94,2 євро, іноземний — 172,33 євро. Більшість внутрішніх туристів полюбляють орендувати квартири (33%), іноземці ж зупиняються в готелях (46,8%).

Чим найчастіше займаються відвідувачі Львова – самостійно оглядають місто (85,5% — внутрішні туристи, 84,4% — іноземні) та відпочивають в кав’ярнях-ресторанах (81,9% — внутрішні, 81,6% — іноземні туристи).

Респонденти дуже високо оцінили рівень безпеки у Львові. Із випадками порушення безпеки зустрічались лише 2% опитаних внутрішніх туристів, з іноземними туристами таких ситуацій не траплялось.

"Цього разу в дослідженні маємо окремий блок питань по оцінці гостями безпеки перебування в місті. Бачимо, що 91,6% серед внутрішніх та 85,8% серед іноземних туристів почувають себе тут безпечно. Це безумовно тішить", -– повідомила начальник управління туризму ЛМР Галина Малець.

Більшість опитаних висловили бажання приїхати до Львова ще раз (93,9% українських туристів і 83% іноземних).

Індекс туристичної привабливості Львова станом на вересень 2015 року становить 4,72, індекс задоволеності гостей міста туристичними послугами – 4,29 (у порівнянні з 2014 – 4,1).

Львів у новинах:

Тактильна плитка, лавочки у формі кола: яким стане сквер Гідності у Львові 

У Львові випустили супертрамвай для Києва (фото) 

Паркування у Львові суттєво зросте в ціні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах