Завтра у Львові відновлять реконструкцію святоюрського парку

фото з сайту postup.brama.com

фото з сайту postup.brama.com

Події
02 грудня 2015 17:45

У міськраді анонсували відновлення робіт, про які активісти ініціативи "Врятуй Сквер Святого Юра" повідомили в середу: "Відновлення робіт на площі, в тому числі завіз техніки, ми допускаємо лише після підписання мирової угоди та оприлюднення її на прес-конференції".

"Місто підписало проект мирової угоди з активістами та оприлюднило на сайті ЛМР остаточний проект реконструкції скверу Святого Юра та всі інші необхідні документи, зокрема висновки експертів-дорожників, а також провело попередню зустріч із мешканцями мікрорайону. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив головний архітектор міста Юліан Чаплінський, який також відзначив, що відновити нещодавно припинені роботи з реконструкції планують уже завтра", – передали сьогодні, 2 грудня, "Щоденному Львову" в прес-службі міської ради, де також поінформували:

"Головний архітектор міста Юліан Чаплінський відзначив також:

"Наразі у нас є підписано проект мирової угоди з молодим активом, який, однак, уже кілька днів не виходить на контакт. Ми вирішили виконати попередньо обговорені усно обов’язки: йдеться про оприлюднення на сайті міської ради всіх документів, зокрема остаточного проекту, висновків експерта-дорожника з обґрунтуванням тощо, а також про зустріч з мешканцями мікрорайону.

Зустріч ми провели, до мешканців достукались. Процес зроблено максимально прозорим. Це все дає нам право вийти завтра на будівельний майданчик. 

Після реконструкції дорога біля скверу проходитиме згідно з останнім проектом. Йде мова про вузьку дорогу вздовж Політехніки, яку буде спроектовано таким чином, щоб нею рухався винятково громадський транспорт.

Буде відкоректовано, очевидно, й дорожню мережу всього району, у тому числі – вулиці Бандери та Устияновича. Цей остаточний проект передбачає зрізання ще шістьох-семи дерев.

Ті дерева, які були цінні, вже пересаджено – це близько 10 рослин. Залишились тільки самосів і ті дерева, які неможливо пересадити, або ж які є хворими.

Мешканцям також запропонували створити спільну узгоджувальну комісію, яка працюватиме над формуванням завдання – як має виглядати дитячий майданчик. Це необхідно для того, аби міське управління молоді, сім’ї та спорту могло попрацювати над пропозиціями.

Я б запросив туди також професійних ландшафтників, практиків з Польщі, Австрії, Німеччини, щоб вони підказали нам, яким чином рухатися. І тут я, насправді, бачу два шляхи: або ми просто почистимо сквер та ревіталізуємо в рамках звичайного ремонту, або зробимо комплексно його більш професійну ревіталізацію з досадкою дерев, чисткою від самосіву і формуванням справді пам’ятного парку".

Натомість активісти ініціативи "Врятуй Сквер Святого Юра" повідомили в середу: "Що зараз відбувається: ініціатива не виходила із переговорного процесу, натомість триває робота над узгодженням тексту мирової угоди, про яку ми писали у пості від 25 листопада; текст угоди, окрім сторінки ініціативи та сайту ЛМР, буде оприлюднений на прес-конференції, яка відбудеться відразу після підписання; відновлення робіт на площі, в тому числі завіз техніки, ми допускаємо лише після підписання мирової угоди та оприлюднення її на прес-конференції. До кінця дня ми зможемо всім повідомити коли відбудеться підписання мирової угоди та прес-конференція".

Про це повідомили на сторінці ініціативи "Врятуй Сквер Святого Юра" в інтернет-мережі "Facebook".

Львів у новинах:

Як оновлюватимуть інфраструктуру львівського Парку культури

Як курсуватиме транспорт біля скверу св. Юра у Львові: остаточний проект

В львівській резиденції президента відкриють "Криївку"?

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах