Після скандалу у Львові Тарас Петриненко пообіцяв більше не брати участі в збірних концертах

фото:philharmonia.lviv.ua

фото:philharmonia.lviv.ua

Події
04 сiчня 2016 14:02

Концерт народного артиста України, музиканта і композитора Тараса Петриненка "відзначився"  у Львові  скандалом. Концерт відбувся 2-3 січня в Львівській обласній філармонії.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Про скандал стверджують деякі глядачі, які побували на концерті українського метра, опублікувавши на своїх сторінках у соцмережах обурливі пости і, висловивши таким чином, своє незадоволення. Серед них і львівський телеведучий Остап Дроздов.

Нагадаємо На концерті відомого українського співака Тараса Петриненко у Львові стався скандал

Що саме викликало такий негативний розголос щодо організації концерту - VG Львів дізнавався у представника організаторів цього скандального концерту пані Божени:

-За два дні з нашого концерту,  пішло лише двоє незадоволених глядачів та ще двоє здали квитки. Справа в тому, що найбільше обурення львівської публіки викликав  непогоджений репертуар Каріни Плай, яка заспівала на ньому пісні російською мовою. Проте сам концерт з самого початку  був спланований не як авторський концерт Тараса Петриненка, а як збірний. Тому в першій його частині виступали різні  артисти: гурт "Полюс", Тетяна Горобець, Каріна Плай

 Зрозуміло, що люди пішли в першу чергу на Петриненка, а не на збірний концерт. І квитки за ціною 150-280 гривень розійшлися дуже добре. В першій частині, як і було задумано, виступали інші артисти, а Петриненко виступив у другій частині з годинною програмою, у якій заспівав 10 пісень.  Він вийшов на сцену приблизно о 20.30, а концерт почався о 19.00.

3 січня ми скоротили першу частину концертної програми, а Каріна Плай виконувала пісні лише українською і англійською мовою. І все пройшло без усяких ускладнень.

 Адже ми врахували небажання львівської публіки слухати російські пісні на концерті , які й стали каменем спотикання і яких ніхто не погоджував з нами. У другому концерті їх ніхто більше не чув.

На концерті Тарас Петриненко заявив зі сцени перед львівською публікою, що більше брати участі у таких збірних концертах не буде, а приїде до Львова з своїм концертом восени. Адже люди  хочуть слухати його, а не інших артистів, залучених до виступу у збірних концертах.

Глядачі, які побували на концерті були просто в захопленні від пісень у виконанні Тараса Петриненка і Тетяни Горобець.  Своїми враженнямит з VG Львів поділилась львів'янка Олександра Тимчишин:

-  Почути  Тараса Петриненка і Тетяну Горобець "на живо" - це справді неймовірна насолода і свято для душі. Співаки так віддаються пісні, що серце просто наповнюється гордісю і любов'ю за цих талановитих людей. А який чистий звук, а як їх обожнює львівська публіка. Це свято.  Буду з нетерпінням чекати  наступного приїзду до Львова Тараса Петриненка і Тетяна Горобець. Бо  творчість цих людей варта цього.

Каріна Плай опублікувала у себе на фейсбуці відкритого листа.

"Відкритий лист до пана Дроздова

Трійка тепленьких глядачів львівської філармонії дуже образилась і покинула зал, коли їм побажали щастя та миру.

Другого і третього січня у Львівській філармонії пройшли новорічні концерти з моєю участю. Звичайні новорічні концерти стали незвичайними і набули статусу скандальних. Чому? На мій погляд, по-перше, тому, що пану Дроздову - тележурналісту і, як я бачу, любителю обгадити і покритикувати, навіть за побажання щастя, миру і добра, не сподобалося чекати артиста, до якого він прийшов, так довго ... Довго - це виступи всіх артистів, заявлених у концерті і представлених на афіші ... Чомусь він і ті три або чотири (за даними філармонії) глядача, які зажадали повернути гроші за квитки, про це якось забули ... Для мене це нонсенс. Ми планували великий новорічний концерт за участі чотирьох окремих виконавців, завершувати який буде наш метр - Тарас Петриненко, якого я особисто знаю років зо 20 і дуже поважаю, і пісні якого завжди будуть почесно завершувати концерти. Можливо, пану Дроздову, слід було прийти ближче до кінця заходу, або дочекатися сольного концерту Тараса Петриненко, і тоді він був би задоволений ... Але концерт не був сольним. Що ж, думаю, багато глядачів, які підспівували та аплодували мені, кричали "браво" і не відпускали зі сцени, які на відмінно приймали групу "Полюс", після кожної другої пісні якої невщухали овації, не так сильно цим засмутилися ... Так, згідна, що розраховувати концерт на майже 3:00 часу - справа ризикова, глядач може втомитися ... Але і скоротити новорічний концерт з чотирьох учасників та конферансьє до півтори години часу, на мій погляд, теж не найвдаліший варіант. 
А тепер по-других ... Пан Дроздов, я вважаю. що журналіст, особливо публічна людина, повинен говорити правду, а не перекручувати факти, якими б вони не були, і яким би не було особисто Ваше ставлення до них. Якщо Вам здалося, або приснилося, що артистка Каріна Плай спілкувалася з публікою російською мовою, то цілому залу глядачів філармонії так не здалося, бо спілкувалася я з ними виключно українською. Повторюю, ВИКЛЮЧНО. І це - факт. Як і те, що серед моїх шести пісень Ви чомусь НЕ звернули увагу ні на ураїнську антивоєнну пісню про МИР, зі зверненням до наших політиків, адже її мені підспівував зал. Ви ціленаправлено сфокусувалися на тому, що в новорічному концерті я заспівала дитячу жартівливу мультяшну пісню про крокодильчика російською, і в такій же другий пісеньці про Маленького принца побажала глядачам, щоб збувалися всі їхні мрії, щоб у Новому році до нас усіх прийшов мир, любов, щастя, здров'я і впевненість у завтрашньому дні, щоб зірки "здійснювалі наші бажання жити в мирі ". Так-так, саме так, українскою мовою я спілкувалася із львівськім Глядачем, і мені дуже шкода, що за своїм роздратуванням Ви, пане Дроздов, цього не помітили, розпащекувалися направо і наліво про те, що сталася мало не диверсія. От уже не думала, що щирі побажання самого доброго і світлого в новому році - взагалі можуть мати якийсь національний диверсійний окрас. Я не кажу вже про інші українські пісні в моєму виконанні, які були створені одними з кращих українських музикантів-професіоналів, що увійшли та зазначені в світових чартах, пісні, які у мене КРАДУТЬ в інтернеті і перевипускають без мого відома з причини їх якості, як музичного продукту. В них йдеться про вічні цінності, в них красиві, що запам'ятовуються з першого прослуховування хітові мелодії, які відразу підхоплює зал, добротне аранжування, і бездарною попсою які, ну, ніяк не назвеш. Рекомендую послухати Вам їх, перш ніж робити свої неадекватні висновки. Навіть на піратських дисках або в інтернеті -там море копій і ресурсів, які без мого відома поширюють ці пісні, мабуть тому що вони того варті. А крім того, пане Дроздов, остання пісня, яка звучала в моєму виконанні англійською мовою, і в якій я використовувала, крім естрадного ще й свій академічний вокал - цей напрям називається симфо-рок. Це так, маленький лікбез вам. Саме таку програму я зараз готую. Раптом будете ще щось писати, то щоб знали, як це називається .
Що стосується трьох добре підпитих панянок з відповідним "амбре", одна з яких бігала, махала руками і вимагала на сцену Тараса Петриненка, а потім вимагала повернути гроші за квитки, то у мене виникає дуже цікава думка. На першому концерті були ці напідпитку гучні панянки. Три. А на другому - на четвертій пісні після початку концерта (повторюю - після Четвертої пісні від початку концерту! це хвилин 20 приблизно), якась дивна пара разом з білетером прийшла до мене в гримерну й просила у мене(!) повернути гроші за квитки, бо на сцені не Тарас Петриненко. Вам не здається, що на збірному концерті з чотирьох учасників, це якось дивно виглядає ?! Як і те, що мої друзі, не змогли придбати квитки, їм сказали, що квитків уже немає - ні на перший концерт, ні на другий. А на ділі виявилося, що глядачів було трохи більше половини залу ... І як це пояснити, пане Дроздов, ось підкажіть мені: квитки не можливо купити, а глядачів пів-залу? Не знаєте? От і мені дуже цікаво. А в цей час по місту висить повно афіш і плануються інші концерти, а глядачу ж усі концерти не обійти, і хтось залишиться при своїх ініересах ... Інша справа - взяти та своєю публічною думкою дискредитувати артиста, розповісти про те, чого не було, створити, використовуючи свій ресурс, артисту негативний імідж і вуаля - хто на нього піде? В нас же звикли вірити публічним людям. Зате куплять квиточки на інших. Ну, чи не Вам, як політичному оглядачу, не знати як відбуваються такі дрібні несподіванки? Ось вже дійсно, дуже цікаво виходить! Так, пане Дроздов? ...
І наостаток я хочу підвести риску. Я - корінна львів'янка, яка росла в сім'ї, де багато культур. У мене є і німецькі, і польські, і українські, і єврейські, і навіть трохи східні та російські корені. Так склалося, що в сім'ї ми спілкувалися російською. Але це не означає, що я не українка і не патріотка своєї Батьківщини. І мова, якою я розмовляю в колі сімї, жодним чином не вплинула на моє ставлення до нашої українській культури і до тих цінностей, які вона несе, і які мені особисто дуже близькі. І хоч не хотілось мені про це писати, аби це не виглядало спекуляцією, та все ж згадаю, про воїнів АТО, серед яких половина російськомовних українців-патріотів. Вони щиро раділи, коли ми разом співали українські народні пісні. Тому що пораненим хлопцям, яким хочеться тепла, поваги, і які мерзнуть, хворіють, але кожен день захищають нас з Вами, потрібні турбота, любов і підтримка РЕАЛЬНА ... Хто чим може і як. І там, на війні, важливі зміст, а не форма. 
Ще рік тому в нас голосно кричали про те, що схід і захід треба об'єднати, що немає різниці якою мовою спілкуємось, важливе лишень розуміння любові до своєї Батьківщини. И скільки відомих артистів и публічних людей про це казали , і це дійсно робило нас міцнішими духом, і ми відчували себе громадянами єдиної об'еднаної неділимої України. . Невже сьогодні вже все інакше? Дуже неприємно, коли деякі журналісти граються з вогнем, розпалюючи ворожнечу і "розхитують човен". Хочу заявити від себе – що особисто я виключно ЗА українську державну мову, та добре розумію, шо наша краіна - багатонаціональна , тому з повагою відношуся до всіх культур, які в ній існують, вже так мене у Львівській школі навчили .
І знаєте, пан Дроздов, є таке прислів’я :" Застав дурня Богу молитися, так він і лоба розіб'є." Згадати його буде як раз не зайвим. І свої замерзлі квіти краще би подарували жінці-білетерці, а не так демонстративно показово викидали букет на сміття.
Адже ваше прізвище, пане Дроздов, схоже, теж не самого українського походження, чи не так? Але це не заважає вам відчувати себе і бути українцем.

П. С .: Читаю заголовки і прозріваю: "Істерика в Львівському оперному через пісні мовою окупанта", "Тарас Петриненко не приїхав на свій концерт" і т.п. Ось вже вміють у нас підхопити, прикрасити і роздути до всесвітнього масштабу! ... Який оперний ?! Як не приїхав, якщо був і співав ?! Яка дика нісенітниця! Це було б смішно, якби б не було так сумно ... Люди, адже плітки - це бруд, деструктивна трата часу .. Навіщо їх складати й розносити світом? Давайте краще направимо наші сили на те, щоб зробити щось хороше для нашої країни і людей, які в ній живуть."

Львів у новинах:

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого

Львовом мандрує легендарна Різдвяна вантажівка Coca-Cola (фото)

У Львові ретро-поїзд курсуватиме до Старого Нового року

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах