На кордоні у Львівській області зібралися божевільні черги

Фото взято з сайту wizapolska.com.ua

Фото взято з сайту wizapolska.com.ua

Події
11 сiчня 2016 11:09

Через великий наплив автомобілів у зв'язку з завершенням різдвяних свят, на українсько-польському кордоні утворилися черги на десятки годин. За інформацією осіб, які перебувають у чергах на прикордонних пунктах пропуску, автомобілі рухають дуже повільно. Подекуди між тими хто намагається об'їхати чергу і тими, хто чемно слідує правилам виникають словесні перепалки. А у пункті пропуску Грушів-Будомєж ледь не дійшло до бійки між водіями.

За оперативними даними прикордонної служби, станом на 22:15 у пунктах пропуску у Львівській області: Шегині-Медика — 300 авто, Краківець-Корчова 150 авто, Рава-Руська — 150 авто, Грушів — 200 авто, Угринів — 80 авто. Представники прикордонної служби визнали, що черги великі і зумовлені тим, що люди ринули в напрямку кордону після свят. Оперативний черговий розповів, що, згідно з формуляром у пункті пропуску Грушів-Будомєж обов'язкова пропускна здатність в одному напрямку, згідно з формуляром, становить 45 автомобілів в годину. Зараз прикордонна служба намагається оформити 50-55 машин в годину. Тобто на перетин 200 авто необхідно 4-5 годин.

Однак черга, за словами очевидців, рухається значно повільніше. За словами пана Юрія, який прибув на кордон о 15:00 (10 січня) у ПП Грушів-Будомєж — 7-8 годин це мінімум який необхідно вистояти. “За 30 хвилин до приїзду на кордон, я зателефонував за номером комутатора прикордонної служби дізнатися кількість авто у пунктах пропуску. Мені повідомили, що у Краковці було 150 авто, у Грушеві 60. Так ось ці люди, як і я, у Грушеві з обіду, 10 січня досі не перетнули кордон”, - зазначив він.

У прикордонній службі запевнили, що працюють на межі можливостей і намагаються не допускати випадків, коли окремі водії, не маючи на це права (наприклад без пільгового статусу), об'їжджають чергу. Проте, за словами очевидців, в основному проблема полягає в тому, що окремі водії регулярно оминають чергу, а також у багатьох авто із іноземними номерами саме сьогодні завершується 5-тиденний термін перебування в Україні і їм необхідно виїхати за межі країни. Зауважимо, що згідно з документами, які регламентують час оформлення автомобілів держслужбами на кордоні України, час оформлення легкового автомобіля прикордонною та митною службою України становить: до 2-ох хвилин оформлення особи, до 10-ти хвилин — оформлення транспортного засобу, до 2-ох годин оформлення товару.

Номери телефонів, щоб дізнатися інформацію на кордоні: +48 16 672 88 00 відділ прикордонної служби місто Любачів (Польща), +48 800 422 322 центральний офіс прикордонної служби Польщі у Варшаві. Телефони в Україні: ДПСУ: (044) 527-63-63 (044) 527-63-01 (02, 03), Західне регіональне управління ДПСУ: +38(032) 2756290. 

Джерело: zaxid.net.

Львів у новинах:

Поруч зі Львовом в аварії загинула молода жінка і постраждав малюк 

У Львові збираються штрафувати власників покинутих авто 

Ще одна аварія на Львівщині: одна людина загинула, четверо скалічені (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах