Львів потрапив у першу трійку міст України за темпами росту зарплатні

Фото взято з сайту mariupol.itstep.org

Фото взято з сайту mariupol.itstep.org

Події
22 сiчня 2016 10:53

Як розповіла директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич, Львів за 2015 рік за темпами росту заробітної плати є третім серед міст України. 

Також Львів є другий серед найбільших міст України щодо показників наповнення дохідної частини міського бюджету. Також місту продовж 2015 року вдалось досягти зменшення заборгованості із заробітної плати. 
"Щодо показників наповнення дохідної частини міського бюджету. Зазвичай, ми порівнюємо себе з іншими містами України. Львів є другий серед найбільших міст. Ми трохи менше маємо доходів з податку з доходів фізичних осіб на одного мешканця, поступаючись Дніпропетровську. Але Дніпропетровськ - це великий промисловий центр і значна сума доходів у них була від річного декларування податку. Порівнюючи Львів з меншими містами, то середньомісячні надходження ПДФО є набагато вищими, ніж в інших містах обласних центрах. 
Якщо аналізувати великих платників податків, а насправді вони з доходів податку фізичних осіб займають 72%, то все-таки основою залишаються доходи від бюджетної сфери. Це державні підприємства, це організації й установи, які офіційно сплачують заробітну плату. 
Якщо аналізувати середню заробітну плату, яку офіційно виплачує бізнес, - це більше, ніж 7 тисяч гривень на місяць. Це достойна середня заробітна плата. І темп росту податку з доходу фізичних осіб збільшується в бізнесі значнішими темпами, ніж збільшується в бюджеті. Це теж є позитивна динаміка. 
В нас IT - пріоритетний напрямок. На сьогодні офіційно виплачена заробітна плата є найвищою в галузі IT. Ми вибрали найбільших 10 компаній у галузі IT, і середня заробітна плата в них більша, ніж 28 тисяч гривень на одного працівника. Це найпозитивніша інформація щодо виплати заробітної плати в місті. Ми проаналізували також офіційну статистику. На сьогодні ми можемо її аналізувати тільки за 9 місяців. Якщо 2014 до 2013 року серед міст України ми були сьомими, то зараз за темпами росту заробітної плати ми є третіми. 
Залишається значна частина суб`єктів господарювання, з якими буде продовжена робота спільно з фіскальною службою у 2016 році. Мова про тих суб`єктів господарювання, які є мінімізаторами, і які виплачують в середньому заробітну плату нижче, ніж рівень мінімальної зарплати. На жаль, є заборгованість із заробітної плати - це 17,4 млн. грн. Вона зменшилася щодо попереднього місяця майже на мільйон гривень, але в основному це є державні підприємства – 63%, і велика частина з них є підприємствами, які зовсім не працюють. Але якщо порівнювати Львів з іншими містами України, то ми маємо зменшення заборгованості із заробітної плати", - розповіла Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР.

Довідка
Середньомісячні надходження ПДФО на 1 мешканця у великих містах у 2015 році: Дніпропетровськ - 162,8 грн, Львів - 147,5 грн, Запоріжжя - 142,1 грн, Одеса - 117,9 грн, Тернопіль - 111,9 грн, Вінниця - 110,4 грн. 
Структура платників податків Львова у 2015 році: бюджет - 517,1млн.грн. (40%), бізнес - 414,0млн.грн. (32%). 
Середня заробітна плата: бізнес - 7 041 грн, бюджет - 4 175 грн. 

Львів у новинах:

Центральна вулиця Львова перетворилася на автопарковку (фото)

В Карпатах завершили перший этап будівництва Бескидського тунелю (фоторепортаж)

Львівський перевізник розповів, чому з карти України на його автобусі зник Крим

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах