У Львові заграли кольорами стіни дитячої лікарні (фоторепортаж)

фото: zik.ua

фото: zik.ua

Події
18 лютого 2016 12:56

17 лютого, урологічне відділення Львівської дитячої лікарні прикрасили чудовими малюнками, які створила команда підлітків-волонтерів молодіжної організації "Молоді лідери України" та вуличних художників, повідомляє  IA ZIK.

У такий спосіб художники з Kickit Art Studio спільно з активними підлітками Львова вирішили долучитися до благодійної ініціативи "Розфарбуй лікарню". Відтак, увесь процес відбувався на вулиці під відкритим небом на території лікарні. Художники розмальовували ОСБ-плити (орієнтованостружкова плита, – ред.) професійними фарбами та балончиками для графіті. А вже пізніше "полотна" монтували до стін в урологічному відділенні. Як пояснюють організатори, таке рішення забезпечить тривале життя шедеврам, оскільки навіть після проведення у лікарні ремонту їх можна буде повторно прикріпити до стін.

За словами керівника молодіжної організації "Молоді лідери України" Наталії Панчишин, у проекті брали участь молодь та підлітки 14-17 років. "У нас давно виникла ідея зробити щось спільне з професійними графітами, вуличними художниками. Тож ми вирішили долучитись до акції "Розфарбуй лікарню", де художники разом з дітьми розмальовувати стіни лікарні, щоб розбавити дитячі будні. У нас була команда підлітків, між якими проводився підбір малюнків. Обрали дві роботи, які самі діти і малювали. Всі інші роботи відтворювали графіті-майстри. Вони також навчали молодь малювати. Головне, щоб дітки, які лежать у відділенні, раділи таким приємним малюнкам", – наголосила активістка.

Загалом до роботи було залучено шестеро професійних вуличних художників та багато молодих та ініціативних людей. Щоб зобразити та змонтувати 11 полотен, витратили близько 10 тис. грн.

Головний лікар Львівської міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт зазначив, що адміністрація медзакладу дуже задоволена і повністю підтримує ініціативу молодих людей.

"Дитяча лікарня не повинна бути казармою, якимось страшним місцем, важливо, щоб діти почували себе тут щасливими. Власне, створення таких полотен, які сьогодні домонтовують, кардинально змінює психологічну атмосферу перебування хворих у відділенні. Ми всіляко будемо сприяти, щоб цей проект поширювався і на інші відділення лікарні", – каже головний лікар.

За словами завідувача урологічного відділення ЛМКДЛ Тараса Вівчарівського, для художнього проекту обрали саме це відділення, тому що тут лікується дуже багато пацієнтів – понад 800 дітей.

"Коли тепер заходиш у відділення, відразу хочеться усміхатися. Сподіваюсь, що лікування для пацієнтів буде проходити швидше та позитивніше", – зазначив Тарас Вівчарівський.

0LEGMRs73Sc-min

Untitled-min

tOxBgkDS4Aw-min

uhMzkJz4t7A-min

Z6NftY_MMdE

фото: zik.ua

Львів у новинах:

В одному за районів Львова облаштують 10 нових зупинок: деталі

У Львові запровадять "плаваючі ціни" на паркування

Як сьогодні курсуватиме транспорт під час матчу "Шахтер" - "Шальке"

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах