Яким буде оновлений сквер на Снопківській у Львові

фото з сайту alex-shutyuk.livejournal.com

фото з сайту alex-shutyuk.livejournal.com

Події
24 лютого 2016 18:02

У Львові облаштують сквер на вул. Снопківській поблизу кінцевої зупинки трамваю №4. Наразі є ескізи проекту, який обговорюється із мешканцями, самі роботи у сквері розпочнуться не раніше, ніж через два місяці.

Концепцію оновлення скверу на Снопківській у своєму блозі опублікував працівник Департаменту розвитку Олександр Шутюк. Ескізи розробила дизайнер Ольга Небораць.

"Якихось радикальних змін тут не має бути – доріжки мають бути відновлені в нинішніх межах, а також облаштовано сходи зі скверу вниз на вул. Стуса з боку спорткомплексу – зараз там стоїть глуха стіна, що робить сквер тупиковим та дуже сприятливим для п'янок та іншого такого. Також в сквері мають зрізати 8 хворих дерев, висадивши замість них стільки ж нових та близько 20 нових кущів", – написав Олександр Шутюк.

Загальна сума реконструкції скверу наразі невідома. Кошти на це братимуть із 7,9 млн гривень, зарезервованих за Галицькою адміністрацією для реконструкції громадських просторів.

"Це буде перший сквер, який ми облаштовуватимемо у Галицькому районі. Концепція вже є, зараз ми обговорюємо її із мешканцями. Уже є багато хороших зауважень і невдовзі всі вони врахуються. Сподіваюся, що за півтора, максимум за два місяці там розпочнуться роботи", - розповіла ZAXID.NET керівник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Львівської міської ради Олександра Сладкова.

Яким буде оновлений сквер на Снопківській у Львові фото

План оновлення скверу (автор - Ольга Небораць)

У сквері з'являться нові вуличні меблі, пандуси та велопарковки. "Було ще одне цікаве побажання, яке ми хочемо втілити: оскільки по перилах біля сходів все одно їздять на скейтах, то спробуємо трішки їх до цього адаптувати", - додала Олександра Сладкова.

У Департаменті розвитку також очікують, що до закупівлі вуличних меблів долучаться спонсори. "Із нами потрібно буде погодити дизайн і виробника. Ми ж розмістимо таблички, на яких вкажемо, хто нам допоміг облаштувати цей простір. Таким чином певна компанія отримає рекламу на дуже жвавому місці", - каже Олексадра Сладкова.

Яким буде оновлений сквер на Снопківській у Львові фото 1

Ескіз Ольги Небораць

У процесі реконструкції оновлять також і одну зі стін палацу спорту "Трудові резерви" (вул. Стуса, 2) – на ній намалюють костел, який до Другої світової війни навіть почали на цьому місці будувати.

Через місяць міськрада замовить розробку робочого проекту оновлення скверу, ще місяць триваме його експертиза. "Як тільки експертиза буде завершена, ми оголосимо тендер на підрядника і тоді вже зможемо починати роботи", - пояснила Олександра Сладкова.

Львів у новинах:

ТОП-10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" 

У Львові створюють "чорну мапу" закладів, де грає російська попса 

Львів'ян попереджають про шахраїв, які збирають гроші за повірку лічильників

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах