У Львівській опері влаштують феєричне шоу з нагоди шахового чемпіонату

фото з сайту commons.wikimedia.org

фото з сайту commons.wikimedia.org

Події
26 лютого 2016 13:44

26 лютого, організатори матчу за звання чемпіонки світу із шахів, урочиста церемонія відкриття якого відбудеться 1 березня у Львівському академічному театрі опери та балету, на прес-конференції розповіли про сюрпризи, які чекають глядачів цього дійства. На жаль, через обмежену кількість місць побачити шоу, яке влаштують з цієї нагоди, зможуть тільки спеціально запрошені гості.

Подробиці офіційного відкриття матчу за шахову корону дізнавався  ZIK-Стрім.

Режисер церемонії відкриття Василь Вовкун розповів, що на сцені Львівської опери будуть поєднані спорт і мистецтво. За його словами, у такий спосіб урочистість буде позбавлена зайвого офіціозу. Виступ кожного із промовців, серед яких будуть високопосадовці та відомі спортсмени, супроводжуватиметься символічним переставлянням фігури на великій шахівниці, яку встановлять на сцені.

"Нам хотілося, щоб ця церемонія відкриття була оригінальною і за формою, і змістом, щоб вона не була традиційною, якими часто бувають офіційні заходи. На відкритті міжнародних спортивних змагань та Олімпіад часто поєднуються спорт та мистецтво, ми також обрали такий підхід", – зазначив Василь Вовкун.

Учасників церемонії відкриття зі сцени оперного театру вітатиме балет "Життя", який спеціально до цієї події підготував нові тематичні постановки. Організатори обіцяють, що глядачі будуть вражені і костюмами, і музикою. Окрім того, заплановані виступи скрипаля-віртуоза Олександра Божика, квартету Tenors Bel’canto, відомого виконанням не лише класичної, але й сучасної музики, співачки Христини Соловій. Головною ж спортивною подією цього дня стане жеребкування, під час якого стане відомо, хто з претенденток на шахову корону розпочне грати білими фігурами.

Першими гостями церемонії будуть шахістки-суперниці – українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань зі своїми командами. Окрім того, на дійство запросили провідних шахістів України, їхніх тренерів, а також дітей – вихованців львівських шахових шкіл. Загалом на відкритті матчу побуває близько тисячі осіб.

"Вже сьогодні є ажіотаж через велику кількість охочих потрапити на церемонію відкриття, нам бракує місць в оперному театрі. Сюди з’їдуться шахісти зі всієї України: фіналісти національного чемпіонату і ті, хто вже захищає Україну на міжнародній арені. Для них важливо потрапити на відкриття, побачити, як величають чемпіонів в шахах", – повідомив виконавчий директор Львівської дирекції з підготовки та проведення матчу за звання чемпіонки світу Володимир Фірман.

Попри те, що вболівальники потрапити на офіційне відкриття Чемпіонату з шахів не зможуть, відчути себе частиною цього свята можна буде, прийшовши на площу перед Львівським театром опери та балету. Тут театр "Воскресіння" покаже вуличну виставу з елементами шахової гри.

Львів у новинах:

У Львові до шахового чемпіонату запустили новий логотип 

Львівські ресторани впроваджують шахове меню

У Львові почнуть перевірку спортивних комплексів через інцидент зі "Sport life"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах