У Львові одинокі матері мають негайно оновити документи

Новина - Події - У Львові одинокі матері мають негайно оновити документи

Новина - Події - У Львові одинокі матері мають негайно оновити документи

Події
24 березня 2016 13:31

Одинокі матері мають час до 31 березня. Саме до цього часу слід оновити документи, аби отримати державну допомогу за попередні три місяці. Хто подасть документи пізніше, отримуватиме її лише від дня подачі заяви.

Державну допомогу одиноким матерям з січня 2016 року збільшено. Та щоб її отримувати, слід оновити документи: в управлінні соціального захисту населення за місцем проживання написати заяву та заповнити декларацію про доходи та майновий стан (її заповнюють на підставі довідок про доходи). Як повідомив "Львіській газеті" начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту ЛОДА Василь Гельбич, без оновлення документів виплату допомоги призупинять.

"Якщо одинока мати (батько) оновлять документи до 31 березня 2016 року, то у квітні їм виплатять допомогу за три місяці (січень, лютий, березень), – повідомив Василь Гельбич. – Тим, хто подасть документи пізніше, скажімо, у квітні, допомогу призначатимуть від дня подачі заяви й документів, й за попередні три місяці допомогу не виплачуватимуть".

Зараз активно йде оновлення документів. В одиноких матерів (батьків), які не встигли цього зробити, але хотіли б не втратити державну допомогу за попередні три місяці, у запасі є всього тиждень. Тож поспішайте.

Довідка:

Одинокими матерями, які мають право на цей вид державної допомоги, вважають жінок, якщо у свідоцтві про народження дитини нема запису про батька або запис про батька зроблено зі слів матері, або коли чоловік помер і жінка не отримує пенсії з втрати годувальника. Жінки, що розлучилися й виховують дитину одні, або народили маля поза шлюбом і батько дитини відомий, не мають статусу "одинока мати".

Львів у новинах:

У Львові очікують погіршення погодних умов: коли саме

Яким буде парк-скалодром у парку культури (візуалізація) 

Як виглядатиме у Львові сквер поблизу Тролейбусної вулиці (візуалізація) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах