Львів'яни змусили Mercedes випускати машини з україномовним інтерфейсом

фото взято з сайту motor.ru

фото взято з сайту motor.ru

Події
04 квiтня 2016 17:18

Скоро на українські дороги вийде нова модель Е-класу від німецького автовиробника Mercedes-Benz. Після неодноразових звернень українських активістів, компанія вирішили додати до інтерфейсу автомобіля українську мову.

Про це розповів один із учасників спільноти "И так поймут!" Роман Матис на сторінці в facebook. Перше таке звернення від нього надійшло ще десять років тому, але лише тепер в компанії вирішили відреагувати на них належними чином, каже активіст.

"В ході спілкування з представниками бренду в Україні вдалося з'ясувати, що нова модель Е-класу постачається з україномовним меню", – написав Роман Матис.

Mercedes-Benz заговорив українською.В ході спілкування з представниками бренду в Україні вдалося з'ясувати, що нова мод...

Опубликовано Roman Matys 3 апреля 2016 г.

 

Правда на сайті компанії в Україні жодної інформації про це не розміщено. Вона, до речі, які і її соціальні мережі, і надалі ведуться російською мовою.

Львів'яни змусили Mercedes випускати машини з україномовним інтерфейсом фото

Нагадаємо, що це не поодинокий випадок, коли львів’яни змушують іноземні компанії маркувати продукцію, яку вони продають в Україні, українською мовою. Так Святослав Літинський, який домігся вилучення з його паспорта російської мови, згодом домігся випускати пральні машини з україномовним інтерфейсом та маркування ноутбуків українською мовою.

Львів'янин змусив "Gorenje" випускати побутову техніку з українським інтерфейсом

Львів’янин у суді домігся української клавіатури на ноутбуках

Відомий львів'янин Святослав Літинський буде судитися з Кабміном

Мешканець Львова домігся вилучення російськомовного запису з свого паспорта

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах