На Львівщині збільшується кількість хворих на вітрянку

фото з сайту beauty.at-its.com

фото з сайту beauty.at-its.com

Події
06 квiтня 2016 16:07

На Львівщині побільшала кількість випадків захворювання на вітрянку. Зокрема, серед дорослого населення. Лише за останній тиждень до лікарні з цим діагнозом потрапило шестеро дорослих пацієнтів.

Про це у коментарі IA ZIK повідомила головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології Наталія Тімко.

"Є багато звернень, в тому числі і серед дорослих. Починаючи з 1 квітня, до лікарів звернулося шестеро дорослих людей, які не знайомі між собою. Це досить багато. Наймолодшому з них 24 роки.

Від початку року у лікарнях лікувалося близько 30 пацієнтів, хворих на вітрянку. Більшість з них діти", – зазначила Наталія Тімко.

Вона додала, що вберегтися від вітрянки можна, зробивши профілактичне щеплення. Але вакцини є лише у приватних кабінетах і доволі дороговартісні. У Львові, за словами Наталії Тімко, щеплення проти вітряної віспи можна також зробити у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі (так звана Чорнобильска лікарня).

Довідка.

Вітряна віспа – вірусне захворювання, яке, переважно, уражає дітей. Джерелом інфекції при вітряній віспі є хворий, який стає небезпечним для оточуючих з кінця інкубаційного періоду (за 6-7 годин до появи висипу) і аж до 5-ої доби з моменту появи останніх елементів висипу. Передається вітрянка повітряно-крапельним шляхом.

Інкубаційний період при вітряній віспі триває від 11-21 дня, найчастіше – 14 днів. Вітрянка характеризується високою температурою, великими висипами на тілі.

Львів у новинах:

Львів'янину на замітку: з травня лікарям і вчителям підвищать зарплатню

У Львові влаштовують воркшоп із облаштуванням радянських двориків: як долучитись

Жіноча збірна України з футболу прогулялася вулицями Львова (відео)

 

  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах