В центрі Львова на місці кафе-бару з'явиться музей АТО

Новина - Події - В центрі Львова на місці кафе-бару з'явиться музей АТО

Новина - Події - В центрі Львова на місці кафе-бару з'явиться музей АТО

Події
21 квiтня 2016 17:22

Військові пропонують відкрити музей АТО у приміщенні на вул. Вірменській, 1 у центрі Львова, де зараз кафе-бар "Ювілейне".

Про це 21 квітня у коментарі IA ZIK повідомив директор Будинку офіцерів Віталій Провозін.

За його словами, приміщення належить до будинку офіцерів, але зараз перебуває в оренді. Оскільки орендар має заборгованість зі сплати орендної плати, є підстави для розірвання договору.

"Скерували листи у військову прокуратуру та до балансоутримувача – КЕВ міста Львова – про розірвання договору оренди. Ми вважаємо, що не доцільно продовжувати оренду. Доцільно там створити музей АТО.

Термін оренди ще не завершено, але там є певні проблеми щодо несплати орендної плати. Є підстави для розірвання договору оренди через суд. Є заборгованість понад три місяці. Відповідно до чинного законодавства, якщо заборгованість понад три місяця має бути розірвано договір оренди", – повідомив В.Провозін.

Він зазначив: ідею створення музею АТО підтримав голова Львівської облради Олександр Ганущин. Також скеровано лист у департамент культури Львівської ОДА.

"У нас є військово-історичний музей на території 80-ї десантно-штурмової бригади. Там дуже обмежений доступ людей. Є багато цінних експонатів, які могли би поповнити цю колекцію. Ми не можемо тримати за завісою експонати, які мають бути надбанням людей. Це потрібно робити", – підкреслив В.Провозін.

На його переконання, музей АТО має бути саме у центрі Львова.

"Музей визвольних змагань, що на вул. Лисенка, прекрасний, там унікальна експозиція. Але він не в центрі, туристичні маршрути там не пролягають. Тому він не може працювати сповна", – зауважив директор Будинку офіцерів.

Львів у новинах:

ТОП-8 місць на Львівщині, які українці визнали найкращими

Відпочиваємо активно: куди поїхати зі Львова на вихідні

Великдень в Гаю, Обливаний понеділок та парад: як Львів святкуватиме своє 760-річчя

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах