У львівському ОХМАТДИТІ для дітей відкрили кімнату відпочинку (відео)

фото з сайту uk.wikipedia.org

фото з сайту uk.wikipedia.org

Події
27 квiтня 2016 17:41

У Львівській обласній дитячій лікарні "ОХМАТДИТ", у педіатричному відділенні, відкрили унікальну відпочинкову кімнату для маленьких пацієнтів. Там після лікувальних процедур малеча зможе набратися сил. Адже, окрім нового дизайну приміщення та іграшок, для малюків благодійники придбали ще й телевізор, музичний центр і навіть мікрохвильовку, повідомляє zaxid.net.

Маленькі пацієнти самі допомагали доводити кімнату до пуття. "Вчора, у вівторок, до вечора, до пізньої ночі, допомагали скручувати крісла і столи – це була командна робота. В мене навіть є фото. А інші дітки в той час переглядали тут мультики", – розповіла ініціатор проекту, асистент кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики Медуніверситету Андріана Мальська.

"Я скручував столи, столешню прибивав до ніжок, прикручував. Навчили мене цього дід і тато", – розповів десятирічний пацієнт Ромчик.

Зробили ремонт за кошти благодійників, а це – 174 тис. грн. Європейський стиль – і в коридорах: місяць-два тому студенти Медуніверситету розписали стіни "казкою". Контролювали їх ті ж маленькі пацієнти.

"Наприклад, на одному з панно – мавпа, яка була тоді ще без хвоста, без очей… То маленькі наші пацієнти вже не переймалися тим, що їх рано чекає, які процедури... Приходили до мене і казали: "Ви що не бачите, що в мавпи немає хвоста? Скажіть студентам нехай прийдуть і домалюють"", – поділилася спогадами завідувач першого педіатричного відділення "ОХМАТДИТу" Вікторія Семен.

Нещодавно у відділенні запрацювала й кардіопалата. Кімнату також за кошти благодійників обладнали кисневим апаратом, монітором, що контролює електрокардіограму та помпами дозування ліків.

Львів у новинах:

Скільки коштуватиме великодній кошик у Львові: ціни на основні продукти 

Стало відомо, які служби працюватимуть у Львові на Великдень 

Якою буде погода у Львові на цьому тижні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах