В львівських школах навчатимуть регбі

фото з сайту pravda.if.ua

фото з сайту pravda.if.ua

Події
28 квiтня 2016 10:01

Цьогоріч управління молоді, сім`ї та спорту Львівської міської ради  спільно з управлінням освіти та Федерацією регбі Львівщини ініціює впровадження унікальної програми з навчання регбі-5 у загальноосвітніх школах м. Львова.

За програмою, у кожному районі м. Львова обиратиметься загальноосвітня школа, на базі якої в рамках одного уроку фізичної культури на тиждень для учнів 5 класів відбуватиметься навчання з регбі-5 і триватиме протягом 2016-2017 навчальних років.

Для ефективної реалізації програми та проведення методико-навчальної роботи з вчителями фізичної культури відповідних загальноосвітніх шкіл Федерація регбі Львівщини залучатиме професійних тренерів з регбі-5. Також передбачається закупівля спортивного інвентарю – регбійних м`ячів, фішок маніжок, стрічок та іншого супровідного інвентарю, що дозволить реалізувати програму на належному рівні та урізноманітнити шкільні уроки з фізичної культури.

"Для нас дуже важливо популяризувати серед школярів нові види спорту та заохочувати до відвідування уроків фізичної культури у школах. На сьогодні ми спостерігаємо негативну тенденцію, коли школярі уникають занять з фізичної культури або проводять їх недостатньо активно. Регбі-5 – це безпечний і безконтактний вид регбі, коли учасники гри мають зірвати спеціальні стрічки, закріплені на поясі гравців команди-суперника. Промоціювання такого виду регбі стимулюватиме школярів до рухової активності на уроках фізичної культури та сприятиме зацікавленості у спорті", - зазначив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім`ї та спорту Львівської міської ради.

"Вперше у львівських школах будуть проводитися такі уроки з регбі-5. Наша федерація пропонує започаткувати уроки на прикладі міжнародної кампанії "Rugby world – get into rugby". Регбі дає дітям як соціальну адаптацію, так і фізичний розвиток, культивує командний дух, коли гравці вчаться підтримувати один одного не тільки на полі, а й в житті", - відзначив Северин Шкільник, віце-президент Федерації регбі Львівщини.

Львів у новинах:

Де у Львові можна буде подивитись кіно на даху 

Сьогодні у Львові матч "Шахтар" - "Севілья": як курсуватиме транспорт 

Львів'янину на замітку: в одному з потягів з'являться кріплення для велосипедів (фото) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах