Пікнік у Львові: які штрафи за неприбране сміття

Новина - Події - Пікнік у Львові: які штрафи за неприбране сміття

Новина - Події - Пікнік у Львові: які штрафи за неприбране сміття

Події
28 квiтня 2016 16:32

Пляшки, недоїдки, одноразові чашки та тарілки, а також пакети і недопалки – ось що залишають львів’яни після пікніка. Травневі свята, як правило, символізують не тільки Великдень, а й початок сезону пікніків. Тож після завершення посту, частина містян вирушить на природу, щоб відпочити на свіжому повітрі, а також скуштувати шашлика. Скільки львів’янам доведеться сплатити за неприбране сміття та хто штрафуватиме дізналось Tvoemisto.tv


Хто слідкуватиме за правопорушеннями?


Як розповіла Мар’яна Опірська, прес-секретар КП "Адміністративно-технічне управління", слідкувати за тим чи не смітять на вулиці львів’яни мають органи санітарного нагляду, органи житлово-комунальних господарств, "Муніципальна дружина", Головне Управління Національної поліції у Львівській області. Вони також і мають право складати протоколи, що підтверджують факти порушень.


Яка процедура розгляду протоколу про правопорушення?


Після того, як відповідальні особи складають протокол про правопорушення, його розглядають на засіданні адміністративної комісії у міській раді.

"Саме адміністративна комісія згідно норм і благоустрою встановляє розмір штрафу", - роз’яснює Катерина Рибій, відповідальна за прес-сектор Управління патрульної служби міста Львова.

Якщо це перше правопорушення, то передбачено мінімальне покарання, але якщо вони системні – то є імовірність, що до людини застосують максимальну межу покарання. 

Як повідомила Катерина Рибій, за час роботи Патрульної Поліції у місті виписали два протоколи за те, що люди смітили на вулицях Львова.


Який штраф?


"Відповідно до пункту 20.1.7 "Правил благоустрою міста Львова" затверджених ухвалою Львівської міської ради №376 від 21.04.2011. громадяни та юридичні особи несуть відповідальність за "Засмічення місць загального користування". Згідно статті 152 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення" порушник може бути притягнутий до адміністративної відповідальності", - пояснює Мар’яна Опірська

До правопорушника може бути застосований штраф, попередження чи громадські роботи.

Розмір накладених стягнень сягатиме від 340 до 1360 грн. – на громадян та від 850 до 1700 грн. – на суб’єктів господарювання та посадових осіб.

Загалом, за словами Катерини Рибій, у місті буде діяти посилена охорона, проте, скільки саме людей буде залучено до патрулювання Львова під час Великодніх свят поки що невідомо.

 Львів у новинах:

Скільки коштують квартири та готелі у Львові на Великдень та травневі свята

Великдень в Гаю, Обливаний понеділок та парад: як Львів святкуватиме своє 760-річчя

Відпочиваємо активно: куди поїхати зі Львова на вихідні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах