Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж

Новина - Події - Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж

Новина - Події - Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж

Події
06 травня 2016 17:04

У п'ятницю, 6 травня, у Львові розпочався ярмарок фермерської еко-продукції "Добрі традиції Галичини". Його приурочили спеціально до Дня Львова. Впродовж чотирьох днів для львів’ян підготували майстер-класи із виготовлення ляльок-мотанок, дегустації традиційних страв та фермерських продуктів. Окрім цього, на ярмарку виступатимуть етно-гурти, які представляють різні райони Львівщини.

Такий ярмарок проходить у Львові вперше. Він працюватиме із 12:00 до 19:00 до понеділка, 9 травня, у дворику Львівського палацу мистецтв, що на вул. Коперніка,17.

Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж фото

На ярмарку облаштували стіл, за яким можна скуштувати страви традиційної української кухні

Як розповіла ZAXID.NET директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталя Хмиз, на ярмарку представлені близько 20 виробників з усієї Львівщини. Усі вони сертифіковані як виробники органічної продукції.

Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж фото 1

Ятка із домашніми сирами

"Тут представлені виробники, які самі виготовляють свою продукцію. Такий ярмарок для них – це можливість ознайомити із своїми товарами якомога ширше коло людей. Це дрібні виробники, яким складно прийняти участь у комерційних заходах. Участь у нашому ярмарку – безкоштовна. До Дня Львова ми вирішили провести його у місті і дати можливість львів’янам посмакувати фермерськими продуктами", - розповіла Наталя Хмиз.

Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж фото 2

Виготовлення ляльок-мотанок

У програмі ярмарку передбачені безкоштовні майстер-класи із виготовлення яворівських іграшок та ляльок-мотанок, а також дегустації традиційних національних страв, таких як бограч та банош.

Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж фото 3

Приготування частувань для відвідувачів ярмарку

"Крім того, різні райони Львівщини матимуть представлятимуть себе на ярмарку. У нас облаштовані три столи, де райони презентовуватимуть свої страви. Більше того із районів на ярмарок приїхали етно-гурти, які водночас представлятимуть фольклор свого району та веселитимуть гостей ярмарку", - додала Наталя Хмиз.

Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж фото 4

Стіл, де різні райони Львівщини представляють власну кухню

Андрій Азаров виготовляє у Львові домашню сиров’ялену ковбасу. Половину від свого заробітку чоловік віддає на допомогу АТО. Свою продукцію Андрій продає через свою сторінку Facebook. Близько двохсот грамів його ковбаси обійдеться у трохи більше, як сто гривень. 

Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж фото 5

Андрій Азаров продає ковбаси власного виробництва

"На такому ярмарку я вперше. Ми точно не знаємо, скільки ковбаси привезли на ярмарок, десь близько 50 кілограмів. Сподіваюсь, що за чотири дні продамо всю. Хоча люди на Львівщині не звикли до сиров’яленого м’яса",- розповідає Андрій.

Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж фото 6

Оксана представляє фермерське господарство "Шеврет", що знаходиться у селі Дмитровичі Мостиського району. Вартість їхнього сиру варіюється від 60 грн за один шматок до 640 грн за кілограм. 

Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж фото 7

Ятка фермерського господарства "Шеврет"

"Ми робимо з козячого молочка сир за французькою технологією. Це особливість нашої ферми. У нас є різні види сиру, від наймолодших, які витримують по кілька днів, до найбільш витриманих видів сирів, які готують понад півроку. До нас також можна приїжджати на екскурсії повитись на наших альпійських кізочок", - розповіла продавчиня.

Як проходить перший еко-ярмарок у Львові: фоторепортаж фото 8

Усі фото: Мирослав Пархомик/ ZAXID.NET

Впродовж року цей кількаденний ярмарок подорожуватиме районами Львівщини. Він вже відбувся у Мостиському, Яворівському, Перемишлянському районах. 

Львів у новинах:

Як святкуватимуть сьогодні у Львові День міста (оновлена програма)

Львівські трамваї і тролейбуси сьогодні курсують з новою символікою

До Дня міста у Львові відбудеться парад тролейбусів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах