У Львові збираються об'єднати денні і вечірні школи

фото з сайту strusivinternat.com.ua

фото з сайту strusivinternat.com.ua

Події
26 травня 2016 16:47

У Львові збираються реформувати вечірні школи. Ухвалу про це сьогодні, 26 травня, прийняли міські депутати на сесії.

У місті вечірніх шкіл є п’ять, одна з них працює на базі виправних колоній. А от решта чотири мають власні приміщення і тепер із них переїдуть. Учні вечірніх шкіл навчатимуться у загальноосвітніх закладах. Там у другій половині дня їм нададуть класи, де буде очне або заочне навчання ? залежно від бажання учнів-вечірників.

"На базі таких шкіл ? № 55, 87, 84 і школа "Лідер" будуть класи з різними формами навчання. Зокрема, у школі "Лідер" вже були класи з різними формами навчання. До них додадуться учні 12-ої вечірньої школи. Колективам це шкоди ніякої не приносить, оскільки ці учні будуть займатись у другу половину дня, коли вже учні наших шкіл завершують своє навчання", ? розповіла начальник міського управління освіти Зоряна Довганик.

Натомість у вивільнених приміщеннях вечірніх шкіл відкриють дитячі гуртки, а також додаткові групи для дошкільнят. Для об’єднання з вечірніми школами обрали ті загальноосвітні заклади, які за кількістю своїх класів зможуть організувати у себе навчання в другу зміну, додала керівник управління освіти.

До слова, сьогодні міську раду пікетували  вчителі і батьки авторської школи "Трембіта" та СЗШ №72, протестуючи проти злиття цих двох шкіл. Ці два навчальні заклади розташовані в одному приміщенні, тож їхнє об'єднання дозволило б раціонально використовувати приміщення комунальних шкіл.

Джерело:zaxid.net

Львів у новинах:

Для львівських кіноманів в місті з'явиться унікальний простір 

У Парку культури відкрили перший соціальний город: що це таке 

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах